Gå til sidens hovedinnhold

Henriksen utvist etter to minutter

Senere ble kampen stoppet på grunn av brann.

AZ ALKMAAR - ATROMITOS 0-1 (avbrutt):

Det ble en svært dramatisk affære mellom Markus Henriksens Az Alkmaar og greske Atromitos i kvalifiseringen til Europa League torsdag kveld.

Dramatikken startet allerede etter to minutter, da den norske midtbanespilleren fikk direkte rødt kort og ble sendt av banen.

Nordmannen startet kampen hjemme på AFAS stadion, men oppholdet på banen ble altså av det meget, meget korte slaget for 21-åringen.

Dommerskandale?
I det andre minutt gikk nemlig Henriksen inn i en duell med gjestenes Javier Umbides, etter at han først rotet bort ballen med en noe dårlig første touch.

Midtbanespilleren så ikke ut til å være nevneverdig borte i argentineren, men Umbides falt teatralsk og dommer Antony Gautier lot seg lure.

Franskmannen dro fram det røde kortet til nordmannen, til både AZ-spillernes og publikums store overraskelse.

Hjemmelagets spillere flokket seg rundt dommer Gautier etter at han hadde vist det røde kortet, men Henriksen måtte til slutt tusle i dusjen.

Se Henriksens utvisning her

Dermed må den nederlandske toppklubben fullføre det som i utgangspunktet skulle være resterende 88 minutter.

AZ vant 3-1 på bortebane i det første møtet mellom klubbene på bortebane og burde slik sett likevel ha en sjanse til avansement.

Tribunen tok fyr
Det var likevel mer dramatikk i vente i Nederland. For like etter at bortelaget hadde tatt ledelsen i andre omgang, begynte det å brenne inne på AZ' stadion.

Ifølge rapporter skal det være taket i den ene tribunen som hadde tatt fyr, og spillere, publikum og ansatte måtte evakueres.

Etter sigende skal alle ha kommet seg velberget ut av arenaen.

Kampen ble ført midlertidig stoppet, men etter hvert ble det bestemt at kampen ikke kunne spilles ferdig torsdag kveld. Den vil bli ferdigspilt på et annet tidspunkt.

Den kan bli ferdigspilt allerede fredag formiddag, men da uten publikum til stede inne på AFAS stadion.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre