RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TROR PÅ FRANKRIKE: Thierry Henry har latt seg imponere stort av Frankrike i VM.
TROR PÅ FRANKRIKE: Thierry Henry har latt seg imponere stort av Frankrike i VM. Foto: Patrick Mcdermott

Henry: - Derfor kan Frankrike vinne VM

Arsenal-legenden mener Les Bleus må gripe sjansen.

Frankrike har vært et av VMs beste lag så langt. Didier Dechamps menn har rullet over motstanderne som en dampveivals og scoret ni mål på to kamper.

Onsdag kan de sikre gruppeseier og avansement med seier mot Ecuador. Mye skal imidlertid kveld for at Frankrike ryker. Både Sveits og Ecuador ligger tre poeng bak, men de har henholdsvis seks og åtte måls svaker målforskjell.

Foran mesterskapet levnet få franskmennene en sjanse. Spesielt etter at laget største profil, Franck Ribery, måtte melde forfall på grunn av skade.

Men nå er de stadig nevnt som en mulig vinner av mesterskapet. En av dem som tror Frankrike kan stikke avgårde med tittelen, er en tidligere fransk storscorer.

- Har nok kvaliteter
Få har begeistret det franske publikummet mer enn Thierry Henry, som troner øverst på listen over de mestscorende franske landslagsspillerne gjennom tidene.

Nå tror han dagens generasjon kan være moden for å kopiere bragden han var en del av i 1998, da Frankrike vant VM på hjemmebane.

- Denne generasjonen har virkelig kvaliteter nok til å kjempe om titler. Jeg håper de oppnår suksess så fort som mulig. Når du spiller i et verdensmesterskap, vet du ikke om du får sjansen til å gjøre det igjen, sier Thierry Henry til FIFA.com.

Skryter av Varane
Den tidligere Arsenal- og Barcelona-spissen peker på at laget har kvalitet i alle lagdeler, og trekker spesielt frem en midtstopper.

- Midtbanespillerne og angriperne får mye ros, og det er fortjent. Men Raphael Varane er en ekstraordinær spiller. Han er så balansert og han spiller allerede som en midtstopper med ti års erfaring, skryter Henry.

HET UNGGUTT: Raphael Varane (t.v.) har imponert stort i VM så langt, og høster også skryt fra en legendarisk storscorer.


New York Red Bulls-spissen er ikke redd for å sammenligne 21-åringen med tidligere storspillere.

- Jeg tror ikke folk snakker nok om ham. Det er nokså uvanlig å være så moden i en så ung alder, selv om spill i Real Madrid utvilsomt har hjulpet ham.

- I min tid hadde vi Laurent Blanc. Varanes stil er ikke så ulik, men han har andre kvaliteter. Det er ganske enkelt å legge merke til et forsvar som har en spiller som forholder seg rolig uansett hva som skjer.

Skadet Sakho
Varane kommer trolig til å danne midtstopperpar med Laurent Koscielny i onsdagens oppgjør mot Ecuador.

Hans makker i de siste to kampene, Mamadou Sakho, hinket av banen skadet mot Sveits forrige uke, og det er ventet at Liverpool-stopperen ikke blir klar.

Kampen følger du her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere