Henry lekte med Leeds

Spissfantomet Thierry Henry scoret fire nye mål da Arsenal feide over Leeds. Nå har Arsenal én hånd på seriegullet.

21.04.04 16:07

Arsenal har nå et forsprang på 10 poeng ned til Chelsea på 2. plass, og med bare fem kamper igjen i Premier League må det et jordskjelv til for å frata "The Gunners" ligagullet.

Dersom Chelsea og Manchester United skulle snuble mot henholdsvis Portsmouth og Everton i ettermiddag, kan Arsenal løfte pokalen med seier borte mot byrival Tottenham neste søndag. Manager Arsene Wenger tror imidlertid Arsenal må vente litt lenger før champagnekorkene kan sprettes.

- Vi er i en kjempeposisjon, men jeg tror ikke vi vil ta gullet allerede neste helg. Jeg tror vi må vinne minst to kamper til, sier Wenger.

I så fall er det bare snakk om en utsettelse. For i den formen Thierry Henry og resten av London-laget er i for øyeblikket, er det ingen som kan stoppet dem. Mot Leeds fredag viste Henry igjen at han er verdens beste spiss i øyeblikket.

- Det er vanskelig å finne ord for å beskrive Henry. Jeg tror ikke det finnes bedre spisser i verden. Avslutningene hans var perfekte, skryter Wenger.

Henry skrev seg på nytt inn i historiebøkene. 13 år er gått siden sist en Arsenal-spiller banket inn fire mål i én og samme kamp. Da 27-åringen satte inn sitt fjerde mot Leeds, passerte han også John Radford på statistikken over de mestscorende Arsenal-spillerne gjennom historien.

Franskmannen står bokført med 150 fulltreffere for hovedstadslaget, og er det nummer tre på listen. Nå har han 35 mål opp til legenden Ian Wright, som stoppet på 185. Wright var for øvrig forrige spiller som scoret fire for Arsenal i én kamp.

Leeds var ironisk nok forrige lag som slo Arsenal i en seriekamp - mot slutten av fjorårssesongen. I går var de sjanseløse. I dag kan situasjonen for Yorkshire-klubben bli enda dystrere. Vinner bunnrivalene, kan Eirik Bakkes klubb ha fem poeng opp til trygg grunn når helgen er over.

HTML EMBED
HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag