Her berger Lukaku omkamp for Everton

James Collins så lenge ut til å ha sendt West Ham til 4. runde i den engelske FA-cupen tirsdag, men på overtid sikret Romelu Lukaku 1-1 og omkamp for Everton.

James Collins så lenge ut til å ha sendt West Ham til 4. runde i den engelske FA-cupen tirsdag, men på overtid sikret Romelu Lukaku 1-1 og omkamp for Everton. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

James Collins så lenge ut til å ha sendt West Ham til 4. runde i den engelske FA-cupen tirsdag, men på overtid sikret Romelu Lukaku 1-1 og omkamp for Everton.

Everton sto med fire strake tap i ligaen før tirsdagens cupkamp og er i fritt fall på tabellen. Presset på manager Roberto Martínez er økende, og før møtet med West Ham gjorde spanjolen det klart at det var på tide å snu den vonde sportslige trenden.

Slik gikk det ikke, men overtidsmålet som sikret uavgjort føltes nok som en halv seier.

Første omgang var målløs på Goodison Park, men ti minutter ut i andre omgang kunne bortefansen slippe jubelen løs. Et presist hjørnespark fra Morgan Amalfitano ble møtt av James Collins på første stolpe, og midtstopperens hodestøt var det ingenting å utsette på.

Stor sjanse

Minutter senere pannebrasket Romelu Lukaku inn det alle på Goodison Park trodde var utligningen, men dommer Anthony Taylor mente belgieren var for røff i duellen med West Ham-forsvarer Aaron Cresswell og annullerte målet. Den avgjørelsen virket tvilsom.

Everton klarte å legge et visst trykk på West Ham den siste halv timen, men mål ble det ikke før 90 minutter var passert. Da fikk Lukaku stå merkelig alene foran West Hams mål og kunne banke inn utligningen bak gjestenes keeper Adrian.

Dermed må det omkamp til for å avgjøre hvem som får billett til 4. runde. Der venter vinneren av omkampen mellom Doncaster og Bristol City.

Svekkede lag

Everton måtte for øvrig klare seg uten de presise innleggene til venstreback Leighton Baines onsdag. Den engelske landslagsbacken pådro seg en mindre skade i ligakampen mot Hull sist torsdag og fikk hvile. Alt tyder på at 30-åringen er klar til møtet med Manchester City kommende helg.

Også West Ham var kraft og svekket tirsdag. Alexandre Song, Cheikhou Kouyaté og storscorer Diafra Sakho har alle forlatt troppen til Sam Allardyce for å forberede seg til det kommende Afrika-mesterskapet med sine respektive landslag.

I tirsdagens andre kamp i FA-cupen så Scunthorpe lenge ut til å ha sikret seg avansementet med 2-0-ledelse til pause, men i avslutningen av kampen kom Chesterfield tilbake og sikret seg omkamp med to scoringer.

James O'Sheas utligning til 2-2 kom seks minutter før full tid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.