*Nettavisen* Sport.

Her blir Beckham utvist

Foto: AFP/Scanpix

Sendt i dusjen etter 17 minutters spill.

16.08.09 12:12

LA GALAXY – SEATTLE 0-2:

Det var duket for superduell i Major League Soccer natt til søndag da David Beckhams La Galaxy barket sammen med Fredrik Ljungbergs Seattle Sounders. Stjernemøtet ble imidlertid aldri noe av. Ljungberg kom nemlig aldri på banen for sitt lag, mens Beckham ble sendt i dusjen etter 17 minutters spill, på grunn av en stempling på Peter Vagenas.

Det røde kortet som dommer Ricardo Slazar dro opp til den engelske stjernen var kanskje i strengeste laget. TV-reprisen vist at Beckham gikk hardt til i duellen med Seattle-spilleren, men et gult kort hadde trolig vært en mer passende straff for taklingen. Vagenas hadde tydelig vondt etter sammenstøtet, men kom seg likevel raskt tilbake på banen.

- Utvisningen var alt for strengt idømt, sier LA Times fotballekspert, Graham L. Jones, til svenske Expressen.

Scoret like etter
Seattle utnyttet at de var én mann mer enn motstanderen til det fulle, og tok ledelsen bare fem minutter etter utvisningen. Steve Zakuani fikk skjære gjennom på høyrekanten, og satte ballen forbi Galaxy-målvakt Donovan Ricketts. 1–0 til Seattle. Ljungbergs lag er dermed oppe på andreplass i Eastern Conferance.

Avgjørelsen falt noen minutter ut i andre omgang. Fredddy Montaro banket ballen opp i nettaket med et skudd etter en corner i det 54. minutt.

Ampert i LA
Beckham var for øvrig ikke den eneste spilleren som ble utvist i oppgjøret mellom de to amerikanske lagene. Seattles midtstopper Tyrone Marshall pådro seg sitt andre gule kort etter 66 minutter, og måtte dermed forlate banen. På tampen av kampen måtte også Galaxys Eddie Lewis tusle av banen, etter en duell med James Riley.

Flere mål ble det imidlertid aldri.

Landon Donovan, som har vært ute med svineinfluensa den siste tiden, kom inn for Galaxy i andre omgang, uten at han gjorde seg spesielt bemerket.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag