*Nettavisen* Sport.

Her blir Hangeland den store helten

Foto: Reuters / NTB scanpix

Nordmannen reddet Fulham fra cupexit.

16.01.13 07:29

BLACKPOOL - FULHAM 1-1 (1-2 E.E.O.):

Fulham fikk ingen lett oppgave i FA-cupen tirsdag, og måtte ut i ekstraomganger borte mot Blackpool. Sistnevnte tok ledelsen ved Nathan Delfouneso etter 82 minutter.

Det så ut til å gå mot exit for Brede Hangelands klubb, nordmannen spilte for øvrig fra start, men helt på tampen sørget Kieran Richardson for utligning.

I ekstraomgangene var det nordmannen som tok ansvar. I det 115. minutt gikk Hangeland opp i en duell etter en corner og ballen havnet i nettmaskene til 2-1.

Dette var nok til å sikre Fulham avansement på en tung dag. John Arne Riise satt igjen på benken for Fulham, men ble ikke benyttet på Bloomsfield Road.

– For å være ærlig er jeg ikke sikker på om det var mitt mål. Jeg bare kastet meg inn i situasjonen. Det betyr ingenting om det var jeg som scoret så lenge vi vant, og det klarte vi. Det var en god følelse etter en lang kveld på jobben, sa Hangeland til Fulhams nettsted etter kampen.

- Ferguson så juvelen
Ellers i FA-cupen tirsdag møttes Stoke og Crystal Palace. Det har lenge gått rykter om at Manchester United ønsker Palace-talent Wilfried Zaha.

Ifølge engelske Sky Sports så var det sjanser for at det kunne skje noe allerede denne uken, og tirsdag skal manager sir Alex Ferguson angivelig ha sett juvelen i aksjon.

BBC skriver nemlig at skotten var på Britannia Stadium under FA-cupkampen mellom Stoke og Crystal Palace for å se Zaha. Vingen fikk imidlertid kun 45 minutter på banen.

Det er enn så lenge ikke bekreftet fra noe hold at Ferguson var på plass, men BBC er ofte sikre i sin sak.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters / NTB Scanpix

Selve oppgjøret i Stoke endte med 4-1 til vertene. Premier League-klubben måtte ut i ekstraomganger for å sikre videre avansement i FA-cupen.

Kenwyne Jones og Glen Murray scoret målene i ordinær spilletid. I ekstraomgangene var det mindre tvil. Jonny Walters scoret to og Cameron Jerome ett for Stoke.

Ny opptur for Redknapp
Da Jay Bothroyd i 2011 ble hentet til Queens Park Rangers hadde han vært ganske så målfarlig for Cardiff.

Men med kun to mål på sine første 21 Premier League-kamper for londonklubben, imponerte han imidlertid ingen.

Foran den inneværende sesongen ble han sendt på lån til Sheffield Wednesday, men heller ikke der fant 30-åringen tilbake til målformen.

På 14 ligakamper klarte han kun å nette én gang, og nå er han tilbake i QPR. Mange trodde spissen hadde spilt sin siste kamp for klubben, men tirsdag fikk han en liten revansj.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos / NTB Scanpix

Bothroyd scoret det eneste målet for Harry Redknapps menn i FA-cupmøtet med West Bromwich Albion og sørget for avansement i den tradisjonsrike cupen.

Så mange fikk med seg scoringen til Bothroyd at navnet hans faktisk trendet på Twitter tirsdag kveld. Det vil si at han var ett av de mest omtalte «temaene» denne kvelden i England.

Resultatet betyr også at West Bromwich Albion er ute av cupen. Det samme er også Sunderland som overraskende tapte hjemme for Championship-klubben Bolton.

Det var den lovende spissen Marwin Sordell som scoret begge målene for Bolton. 21-åringen var en del av Storbritannias OL-lag i sommer.

Vi tar også med at gode gamle Leeds tok seg videre i cupen tirsdag. Ross McCormack og El-Hadji Diouf sørget for seier borte mot Birmingham. Wade Elliott scoret for vertene.

FA-cupen tirsdag:
Birmingham - Leeds, 1-2
Brentford - Southend United, 2-1
Leyton Orient - Hull 1-1
MK Dons - Sheff Wednesday, 2-0
Stoke - Crystal Palace, 2-1
Sunderland - Bolton, 0-2
Blackpool - Fulham, 1-1
WBA - Queens Park Rangers, 0-1

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.