RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir Terry enda større helt

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
Avsluttet ny kontrovers-uke med å gi bort skoene.

ARSENAL-CHELSEA 1-2:

To smultringer i tapskolonnen var realiteten for både Arsenal og Chelsea før stormøtet på Emirates Stadium.

Gjestene fra Vest-London solet seg på tabelltopp, men kritiske røster minnet stadig vekk om at laget så langt ikke har møtt de sterkeste motstanderne.

Etter en ytterst solid forestilling borte mot et tamt Arsenal, virker Chelsea nå definitivt å være en opplagt utfordrer til Premier League-tittelen.

Ga bort skoene
Samtidig som Chelsea har gått fra suksess til suksess denne sesongen, har John Terry hatt sitt å stri med utenfor banen.

Tidligere denne uken ble Terry dømt for rasisme av FA. Resultatet ble fire kampers karantene og en klekkelig bot for spilleren som har blitt et yndet hatobjekt for fansen hos de aller fleste rivalene.

Blant Chelsea-supporterne innehar Terry derimot en urokkelig heltestatus. En status som ikke ble mindre etter kampen mot Arsenal.

Like etter at dommerfløyta låt for siste gang gikk Terry rett bort mot bortesvingen, før han tok av seg skoene som han så skal ha gitt til det som tilsynelatende var en ung Chelsea-supporter.

Nesten Torres-dobbel
Selve kampen skulle ikke by på en første omgang en storkamp verdig. Lagenes mannskap virket så vidt å være ferdig med frokosten, og serverte en heller laber start på den 6. Premier League-runden.

Det var lite dramatikk å melde om de første minuttene, men etter drøye kvarteret spilt ble hjemmefansen igjen vitne til det de har sett så altfor mange ganger de siste sesongene.

Skadeplagede Abou Diaby måtte slukøret tusle av banen med det som kan være begynnelsen (eller fortsettelsen) på et nytt skademareritt.

Om det var et av lagene som likevel virket Chelsea å være hakket mest skjerpet, var det gjestene.

De skulle også få det første målet, da Juan Mata slo et frispark inn i feltet som Fernando Torres klarte å krige i mål.

Like etter fikk samme mann en kjempemulighet til å doble ledelsen, men alene med keeper Vito Mannone brukte spanjolen for lang tid, og ble forstyrret nok til at avslutingen aldri ble farlig.

Frispark-reprise
Da Chelsea ikke grep muligheten til å dra ifra, sa Arsenal ja takk, og plutselig var kanonene inne i kampen igjen.

Alex Oxlade-Chamberlain slo hardt inn i boksen langs bakken, hvor Gervinho tok imot, snurret rundt og banket ballen opp i nettaket.

Det som startet som en drøgende kjedelig fotballkamp, hadde plutselig våknet ordentlig til liv.

Begynnelsen av den andre omgangen ble langt mer interessant enn starten på den første.

Etter sidebytte fortsatte lagene i samme tempo som de avsluttet den første. Og Chelsea skulle få sin andre scoring. Nærmest en reprise av den første.

Mata trappet igjen opp i frisparkposisjon ute til høyre i banen. Som i den første siktet han på bakerste stolpe, bare for å se at ballen denne gangen suste rett i nettet.

Resten av kampen bølget fram og tilbake uten at det ble flere mål av den grunn.

Innbytter Olivier Giroud kom nærmest for vertene, men begge mulighetene fra franskmannen rant dessverre for hjemmelaget ut i ingenting. Dermed må Giroud fortsatt vente på sitt første mål i Premier League.

Chelsea påførte Arsenal sesongens første tap, og sørget samtidig for å gjøre seg selv til en enda klarere gullkandidat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere