Her blir Wayne Rooney historisk

Foto: PA Photos/Scanpix

Satte ny Premier League-rekord mot QPR.

18.12.11 17:33

QPR - MAN UNITED 0-2:

Rundt 52 sekunder var spilt av oppgjøret mellom Queens Park Rangers og Manchester United på Loftus Road da Wayne Rooney dukket opp.

Antonio Valencia slo et godt innlegg og kraftspissen fikk hodet på ballen inne i feltet. United var i ledelsen før ett minutt var passert i London.

Han visste det nok ikke selv akkurat der og da, Rooney, men i det han satte ballen i mål ble han historisk. Rekorden skal nok også bli tøff å slå.

Manchester United-stjernen er nemlig den første spilleren i Premier Leagues historie som har scoret mål i det første minutt av en ligakamp tre ganger, ifølge Opta.

- Keeperen gjorde mange gode redninger i dag, men vi klarte å score to ganger og det er vi takknemlige for. Dette var en vitkig seier for oss, sier Wayne Rooney til Sky Sports.

- En herlig ball
Den tidlige scoringen ga også gjestene er drømmestart på kampen, noe som vel var det viktigste for de røde. Antonio Valencia fortjener for øvrig også litt skryt.

Fire av de åtte Premier League-målene Rooney har scoret med hode siden august 2009, har nemlig blitt servert av den pasningssikre vingen fra Ecuador.

- Det var en herlig ball fra Antonio og som spiss så prøver du alltid å være i de beste posisjonene. Heldigvis var jeg det i dag, sier Rooney om lagkameraten.

Like etter scoringen var United på farten igjen. Nani slo en flott stikker mot Danny Welbeck. Unggutten kom først på ballen, men skuddet ble stoppet av Radek Cerny.

Hjemmelaget hadde også sine sjanser, men det meste handlet likevel om gjestene, som etter hvert fikk noen gedigne sjanser. Phil Jones fikk én av disse, uten å lykkes.

I det 32. minutt ble et Rooney-skudd først stoppet av Cerny, før Valencia blåste returen over fra rundt åtte meters hold. Her burde United ha gått opp i en 2-0-ledelse.

QPRs største sjanse i første omgang sto Heidar Helguson for, men keeper David De Gea var med på notene. På overtid fikk også Jamie Mackie en mulighet, men var litt sent ute.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: PA Photos/Scanpix

- Viktige poeng
Som i første omgang, kom det også et tidlig mål i andre omgang. Dog ikke like kjapt. I det 56. minutt utnyttet Michael Carrick en grusom pasning fra QPRs Joey Barton.

Uniteds midtbanespiller brøt tversoverpasningen rundt midtsirkelen og satte fart. Fra rundt 16 meters hold fyrte han løs og ballen snek seg forbi veterankeeper Cerny og inn i mål.

- Det var viktig å få det andre målet. Vi visste at vi trengte det for å ha litt å gå på. Dette var tre viktige poeng, sier Carrick til Sky Sports.

Gjestene fortsatte å kjøre matchen nå og både Danny Welbeck og Phil Jones fikk gode muligheter til å øke ledelsen, men avslutningene var ikke gode nok til å finne nettet.

QPR hadde også brukbare sjanser etter pause og nærmest var kanskje DJ Campbell i det 75. minutt. Han fikk ballen i god posisjon, men styrte ballen over målet til De Gea.

Mot tampen av kampen hadde United full kontroll på begivenhetene og kunne til slutt juble for tre fortjente poeng. Dermed holder spenningen seg i toppen av tabellen.

Resultatet betyr nwmlig at Manchester United nå er forbi erkerival Manchester City på tabellen. De lyseblå møter imidlertid Arsenal senere søndag og kan gjenerobre tabelltoppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.