Her bryter Neymar ut i gråt

Foto: AFP Photos

Tok farvel med Santos.

27.05.13 10:56

I helgen ble det offentliggjort at Neymar er klar for Barcelona fra og med neste sesong. Søndag tok han farvel med Santos, der han har spilt siden 2003.

Neymar klarte ikke å holde tårene tilbake da han møtte fansen for siste gang, og det hele ble et svært følelsesladd øyeblikk for det brasilianske vidunderbarnet.

Han kom seg imidlertid til hektene og spilte 90 minutter i 0-0-kampen mot Flamengo.

– Det har vært en ære å spille for denne fantastiske klubben. Jeg er så glad for at jeg fikk være en del av Santos, sa Neymar etter søndagens målløse oppgjør mot Flamengo.

Flesteparten av de 63.500 tilskuerne på det nye VM-stadionet i Brasilia var Flamengo-fans. De buet mot Neymar hver gang han fikk ballen – og jublet da han mistet den.

Stortalentet gikk målløs av banen i sin siste Santos-kamp, men hevdet at han ikke har spilt sin siste kamp for klubben.

– Santos-fansen er de eneste som alltid har støttet meg. Jeg kan bare takke dem og si «på gjensyn», for jeg kommer tilbake en dag, sa han.

– Jeg er trist over å ta farvel, men glad for å møte nye utfordringer, skrev Neymar på sin twitterkonto da Barcelona-overgangen ble bekreftet.

Santos har tviholdt på Neymar i flere år, men måtte til sist slippe ham til europeisk fotball. Overgangssummen er ikke offentliggjort.

I 2011 førte han laget til Copa Libertadores-seier, klubbens første siden Pelé var stjernen på 1960-tallet. Han er stjerne også på Brasils landslag og har 20 landslagsmål på 32 kamper.

Så ung som han er, har Neymar vært fast på Santos de fire siste årene. Han scoret 156 mål og hadde 77 målgivende pasninger på 256 kamper.

Neymar er for lengst blitt utpekt til «den nye Pelé», og det amerikanske bladet Sports Pro har de to siste årene kåret ham til idrettsnavnet med størst markedsføringspotensial, foran Lionel Messi (som nå blir hans klubbkamerat) og golfstjernen Rory McIlroy.

Her kan du se Neymar gråte i sin siste kamp:

HTML EMBED

P.S: Meld deg inn i Nettavisen-sportens Facebook-gruppe og få mer fotballstoff

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.