RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her bryter Zlatan forbannelsen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Zlatan Ibrahimovic lekte med Arsenal, men Arsenal slo beinhardt tilbake.

ARSENAL-BARCELONA 2-2: For et fyrverkeri, for en fest, for en utrolig fotballkamp. Når den kommer på DVD, løp og kjøp! En som definitivt vil ha den i samlinga si, er Barcas ikke alltid like populære, men du verden så dyktige Zlatan Ibrahimovic.

Og, endelig, nå er forbannelsen brutt.

Les også: Bare halvveis for Inter

I det ellevte skal det skje
Ti ganger har han spilt mot engelske lag, aldri har han scoret. Det så heller ikke ut som han skulle gjøre det onsdag da svensken misbrukte den ene storsjansen etter den andre i førsteomgangen, samtidig som Manuel Almunia virkelig hadde funnet storformen.

Den mye kritiserte spanjolen har fått solide mengde pepper for sine mange tabber og svake spill i Arsenal-målet, mot Barcelona tok han alt.

Men bare før pause.

Etter pause var det duket for svensk eleganse. Først da han iskaldt lobbet ballen over Almunia tidlig i andreomgangen, så da han elegant satte inn 2-0 i krysset etter en times spill. Song tok seg en lur, Arsenal var statister, mens Barcelona så ut som de drev en annen idrett enn engelskmennene.

En ting har man derimot mye av på balløya, og det er vilje, og evnen til aldri å gi opp. De hadde yppet seg et par ganger i førsteomgangen, og Bendtner var nære ved da han fikk heade fra fem meter etter sidebyttet, men det meste dreide seg om Barcelona og Zlatan Ibrahimovic.

Dramatisk comeback
Så snudde det. Så mye at Arsenal kan reise til Nou Camp med et rimelig håp om avansement. Først da innbytter Theo Walcott dunket inn reduseringen, og kvarteret senere ble det virkelig dramatisk.

Carles Puyol fikk et hardt dømt straffe imot da han var i duell med Cesc Fabregas, og krølltoppen måtte i dusjen. Fabregas hamret inn utligningen, og Arsenal kjørte på mot et tydelig rystet Barca i sluttminuttene, uten at de fikk det vinnermålet de så sårt kunne trengt.

For, selv om Barca mister Puyol i returen, var Fabregas tydelig plaget etter straffesparket, og mister uansett returen på grunn av det gule kortet han pådro seg i førsteomgangen. Andrej Arshavin hinket ut med skade i førsteomgangen, og Gallas er også ute i returen, men trøsten for London-laget er at også Barcas andre midtstopper, Gerard Pique, mister returoppgjøret. Som om det ikke var nok av sjanser i London, det er duket for enda en fotballfest etter påske.

- Fantastisk kamp
Theo Walcott mener det var en kamp å huske.

- For en fantastisk kamp. Det var fantastisk av oss å komme tilbake, mener Arsenal-innbytteren.

Arsene Wenger er helt enig med spissen.

- Det var en stor kamp. Barcelona var veldig gode, men vi var best de siste 20 minuttene, sier Arsenal-manageren til TV3.

- Jeg er stolt, og vi spilte bra, sier Pep Guardiola, som ikke ville uttale seg om den kontroversielle straffesituasjonen, men også var raus i sin omtale av Arsenal.

Uinteressert svenske
Og Zlatan? Han er fortsatt seg selv.

- Engelskmenn interesserer meg ikke. Om de kritiserer meg, så interesserer det meg ikke.

- Jeg har jo scoret mot dem på landslaget. Men det er ikke viktig for meg å score mot dem, det gir meg intet bevis på at jeg er på toppnivå. Jeg gjør jobben min, skal vinne hver kamp jeg spiller, og jeg gjør mitt beste, sier Zlatan til Viasat Fotboll ifølge Aftonbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere