RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix

Her dummer Viking-keeperen seg loddrett ut

Sist oppdatert:
Arild Østbø vartet opp med gigatabbe da Viking fikk juling på hjemmebane. Les alt om runden!

Det var spilt 36 minutter av oppgjøret mellom Viking og Aalesund i Stavanger da siddisenes unge keeper Arild Østbø fant ut at 0-0-resultatet som sto på måltavla var i overkant kjedelig.

Sisteskansen mottok et tilbakespill, og bestemte seg for å vise fram driblekunnskapene. Første forsøk gikk greit, men da han for andre gang prøvde å drible mistet han regelrett ballen til Tor Hogne Aarøy, som takket, bukket og satte inne et av sine enkleste mål i karrieren. En gigatabbe av Vikings keeper.

- Det er sånn som nesten aldri skjer, men uheldigvis så skjedde det med oss i dag, sa Vikings assistent Svein Fjælberg til TV 2.

Og vondt ble verre for Stavanger-laget da Michael Barrantes Rojas på vakkert vis sendte Aalesund opp i 2-0 et lite stykke ut i andre omgang. Skuddet fra costaricaneren var utakbart.

Og nedturen ble totalt da Tor Hogne Aarøy satte inn sitt andre for dagen mot slutten av kampen. Og da hjalp det svært lite at Erik Nevland reduserte for Viking på overtid.

Med seier borte mot Viking ligger Aalesund nå på en femteplass i Tippeligaen når to serierunder gjenstår. Viking på sin side har hatt en svak sesong, og ligger på 11.-plass med 37 poeng totalt.

Godsets nye måltyv
Tidligere Strømsgodset-spiss Marcus Pedersen scoret i sin debut for Vitesse søndag, samme dag som drammenslagets 23 år gamle Jim Johansen herjet med Hønefoss på Marienlyst stadion.

Kantspilleren vartet opp med to fulltreffere i løpet av kort tid tidlig i andre omgang, og bidro med det til at Strømsgodset sikret tre poeng hjemme mot ringerikingene som dermed sliter tungt.

Gardar Johansson og Ola Kamara scoret også for Godset, mens Kenneth di Vita Jensen var mannen bak gjestens trøstemål i et oppgjør som til slutt endte med 4-1 til vertene.

Dette betyr at Godset ligger på åttendeplass med 40 poeng, mens Hønefoss ligger på kvalikplass med 24 poeng. Kongsvinger møter Brann mandag, og vil med seier sette press på Hønefoss.

Unggutter reddet Start
På Sør Arena møttes laget som scorer mest de første 30 minuttene laget som slipper inn flest mål de første 30 minuttene. Med andre ord var Start vertskap for bærumsklubben Stabæk.

Og ganske riktig skulle det bare gå 21 minutter før Avni Pepa sendte sørlendingene i front, men ti minutter før pause slo gjestene tilbake da svenske Johan Andersson utlignet.

Og rett før pause snudde unggutten Marius Helle kampen da han omsatte et herlig innlegg fra Veigar Páll Gunnarsson i mål med hode. Resultatet sto seg til pause, men Start hadde ikke gitt opp.

For i løpet av andre omgang våknet de gule til liv igjen, og fulltreffere av ungguttene Espen Knudsen og Jesper Mathisen sørget for at det til slutt ble tre poeng til hjemmelaget søndag.

Dette betyr at Start ligger som nummer sju på tabellen, mens Stabæk er nummer 11 med 36 poeng to serierunder før slutt.

Opp i ryggen på Tromsø
Haugesund har vært umulige på hjemmebane denne sesongen, og når de også vinner borte lukter det medalje av laget som rykket opp før årets sesong. Søndag ble Sandefjord slått 1-0.

Kampens eneste scoring kom etter 80 minutter da Olav Zanetti felte Nikola Djurdic inne i 16-meteren. Haugesund-spilleren tok seg selv av straffen og ble matchvinner i Sandefjord.

På Aker Stadion spilte Molde og Odd uavgjort 0-0.

Kampene
Molde - Odd Grenland 0-0 SLUTT
Aker stadion
LES MER: - Jeg forlater Molde

Sandefjord - Haugesund 0-1 SLUTT
Komplett.no Arena
0-1: Nikola Djurdic (80')
LES MER: Haugesund snuser på medalje

Start - Stabæk 3-2 SLUTT
Sør Arena
1-0: Avni Pepa (21')
1-1: Johan Andersson (37')
1-2: Marius Helle (45+1)
2-2: Espen Knudsen (77')
3-2: Jesper Mathisen (83')
LES MER: - Målet var for ham

Strømsgodset - Hønefoss 4-1 SLUTT
Marienlyst stadion
1-0: Gardar Johansson (26')
2-0: Jim Johansen (49')
3-0: Jim Johansen (52')
3-1: Kenneth di Vita Jensen (60')
4-1: Ola Kamara (80')
LES MER: Deila: - Helt rått

Viking - Aalesund 1-3 SLUTT
Viking stadion
0-1: Tor Hogne Aarøy (36')
0-2: Michael Barrantes Rojas (56')
0-3: Tor Hogne Aarøy (84')
1-3: Erik Nevland (90+3)

Rosenborg - Tromsø 1-0 SLUTT
Lerkendal
1-0: Rade Prica (79')
LES MER: - Blir ikke bankett fram til jul

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere