*Nettavisen* Sport.

Her ender han Blyths cupeventyr

Foto: AP/SCANPIX

Carlos Villanueva reddet Blackburn fra cupflause mot Blyth Spartans.

06.01.09 18:54

BLYTH - TOTTENHAM 0-1:

- Croft Park er definitivt et sted hvor det kan komme en cupbombe, sa Blyth Spartans' styreformann, Tony Platten, til The Telegraph før FA-cupoppgjøret mot Blackburn.

Og lenge så Plattens teori ut til å kunne holde mål. Først etter 58 minutter var det slutt på drømmen om en cupbombe av dimensjoner. Det sørget Carlos Villanueva for.

Men det holdt med knappest mulig margin for Rovers.

- Kunne utlignet
- Jeg tror vi kunne klart å utligne helt på slutten. Vi hadde et par sjanser, og vi ville vært ekstatiske om en av dem hadde gått inn. Det var hardt arbeid, de hadde ballen mye og vi måtte jage mye, men vi la ned en solid innsats, oppsummerer Blyth-spiss Robert Dale etter kampen.

Og det har han definitivt rett i.

Foran et fullsatt hjemmestadion gikk de glade amatører fryktløst til verks. Om sjettedivisjonslaget ikke klarte å skape noe foran mål, så sørget de samtidig for å tette igjen bak mot et relativt tafatt Blackburn-angrep.

Til pause stod det dermed 0-0, og man kan undre seg om manager Sam Allardyce angret på at han hadde latt de fleste av sine beste spillere hvile.

Etter hvilen fortsatte Blyth å holde stand foran entusiastiske supportere. Men så gikk det som det ofte går. Blackburn fikk frispark like utenfor Blyths sekstenmeter. Villanueva tok seg god tid, før han klemte til, skrudde ballen over muren og rett i nettet etter 58 minutters spill.

Hyllet som helter
Dermed syntes løpet kjørt for amatørlaget. Men tapre spillere kjempet til siste slutt, og minutter før mål var det ikke mye om å gjøre at de ga Rovers en real bakoversveis. Først sørget Alex Gildea for et nydelig innlegg fra venstresiden, men Andy Wright klarte ikke å få ballen i mål.

Like etterpå headet Gildea over mål.

Dermed smalt ikke cupbomben, men Blyth røk ut av FA-cupen med stil, noe publikum visste å sette pris på. Spillerne ble hyllet for den fantastiske innsatsen, og feiret omtrent som om de skulle ha vunnet.

Sjekk siste sportsnytt her
Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.