Her er 18-åringen storklubbene kriger om

STORTALENT: Demarai Gray spås en lysende karriere.

STORTALENT: Demarai Gray spås en lysende karriere. Foto: Nigel French (PA / NTB scanpix)

- En av de beste unge spillerne jeg har sett.

Demarai Gray er et navn det er verdt å merke seg.

18-åringen har fått sitt store gjennombrudd for Championship-klubben Birmingham denne sesongen og scoret nylig hat trick da klubben hans banket Reading med 6-1 i ligaspillet. Totalt har han gjort fire mål på 16 ligakamper i høst og det skal ha fått storklubbene til å følge ekstra nøye med.

Gray har mange av de samme kvalitetene som en del andre vinger som har kommet gjennom i England de siste årene, spillere som Wilfried Zaha, Raheem Sterling, Nathan Redmond og Jordon Ibe, for å nevne noen.

Spilleren har selv beskrevet seg som en fyr med stor fart, gode dribleegenskaper og bra teknikk. Nevnte Redmond, som også er et produkt av Birminghams akademi, er ett av Grays store forbilder på fotballbanen.

Storklubbene sikler
Engelske medier hevder at klubber som Liverpool, Arsenal, Manchester City, Tottenham og Crystal Palace følger 18-åringen svært tett. Sistnevnte lag skal allerede ha forsøkt seg med et bud på 500.000 pund, men fått det avslått.

Birmingham-manager Gary Rowett sier det skal mye til for at klubben vil slippe juvelen og håper Gray blir værende på St. Andrews noen år til.

Rowett snakket om supertalentet til Daily Mail torsdag.

- Han er blant de beste unge spillerne jeg noen gang har sett i den alderen. Han er 18 år og scorer hat trick i Championship, det skjer ikke ofte. Han er en spennende spiller, som får fansen til å hoppe opp fra setene, sier han.

- Det er viktig å huske at han får spille regelmessig her i Birmingham. Ofte er det slik at unge spillere trenger mange kamper, framfor det å gå til en stor klubb og sitte på benken, eller spille på U21-laget, mener manageren.

Rowett sier at klubben vet de sitter på en juvel her.

- Det han har prestert så langt, viser at vi ikke trenger å selge ham billig, bare fordi han har ambisjoner om å spille et annet sted. I Gray har Birmingham en spiller som har potensial til å bli en stjerne, sier Rowett til Daily Mail.

- Vi må selvsagt jobbe med ham, jobbe med hva han venter av livet som fotballspiller og jobbe med det han gjør på banen. Han har fortsatt mye å lære. Hvis en klubb ønsker å kjøpe ham nå, tror jeg ikke han drar, men det er ikke mange andre engelske spillere som kan drible, løpe og score som ham.

Liverpool-fordel?
Til tross for at Rowett tydelig er villig til å strekke seg langt for å beholde unggutten, er som nevnt interessen for Gray stor i Premier League.

Liverpool blir blant annet stadig vekk nevnt i forbindelse med spilleren og avisene har spekulert i at Merseyside-klubben har en stor fordel.

Manager Brendan Rodgers skal angivelig ha insistert på at Liverpool fikk en førsterett på 18-åringen, da Birmingham lånte Jordon Ibe i sommer.

Om de røde punger ut 2 millioner pund, kan ikke Birmingham si nei, hevdes det.

Gray blir ofte sammenlignet med, og kalt den nye, Raheem Sterling i England og slik sett kunne han bli en nyttig tilvekst for den røde klubben.

Sterling har i løpet av få sesonger blitt en nøkkelspiller for Liverpool og manager Rodgers har vist at han er flink til å forvalte unge talent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.