RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Her er alle VM-landene

Sist oppdatert:
203 dager før fotball-VM starter er alle plassene delt ut. Se listen!

Uruguay ble med 1-1 mot Costa Rica natt til torsdag, og 2-1 sammenlagt, det siste laget som fikk en av de 32 plassene i VM-sluttspillet i Sør-Afrika.

Tippeliga-spillerne Celso Borges, Pablo Herrera og Cristian Bolaños spilte fra start for Costa Rica i playoffkampen mellom det femte beste laget i Sør-Amerika og det fjerde beste i Nord- og Mellom-Amerika.

Men det ble altså Uruguay som til slutt kunne juble for VM-plass, mens Costa Ricas skuffelse blant annet kulminerte i slåsskamp mellom bortelagets reserver og journalister nede på sidelinjen. Les mer om dette: Slåsskamp etter VM-tap

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har ennå ikke publisert seedingen som vil bli brukt i trekningen av gruppespillet, som foretas i Cape Town i Sør-Afrika 4. desember.

Hvis man legger Fifa-ranking og tidligere VM-meritter til grunn, er det rimelig å anta at følgende åtte lag toppseedes: Sør-Afrika (som vertsnasjon), Argentina, Brasil, England, Frankrike, Italia, Spania og Tyskland.

Det er 15 europeiske land med i sluttspillet, fem fra Sør-Amerika, tre fra Mellom-Amerika, fem fra Afrika og fire fra Asia og Oseania.

Her er hele listen:
Sør-Afrika (vertsnasjon)
Algerie
Argentina
Australia
Brasil
Chile
Danmark
Elfenbenskysten
England
Frankrike
Ghana
Hellas
Honduras
Italia
Japan
Kamerun
Mexico
Nederland
New Zealand
Nigeria
Nord-Korea
Paraguay
Portugal
Serbia
Slovakia
Slovenia
Spania
Sveits
Sør-Korea
Tyskland
Uruguay
USA

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere