RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Andersens melding til Solskjær

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Sandnes Ulf-treneren med klar beskjed til Molde før sesongens siste runde.

SANDNES ULF - STRØMSGODSET 2-1:

SANDNES (Nettavisen): Med søndagens seier mot Strømsgodset var det Sandnes Ulf som avgjorde gullstriden, og sendte gullet til Molde.

Hadde bortelaget tatt seieren, ville gullet blitt delt ut først etter siste runde. Moldenserne slapp imidlertid vente så lenge, og kunne sprette champagnen allerede søndag.

Men i andre enden av tabellen er det fremdeles ikke avgjort hvem som skal slå følge med Stabæk ned i Adeccoligaen. Bunnlagene Hønefoss, Sandnes Ulf, Sogndal og Fredrikstad har henholdsvis 32, 32, 31 og 30 poeng før sesongens siste runde.

Fredrikstad vant over Rosenborg søndag, noe som betyr at Sandnes Ulf fremdeles kan ende opp på direkte nedrykk etter siste runde. Det synes Ulfs midtbanegeneral Anel Raskaj er litt surt.

- Det er litt kjipt, for vi kunne ha vært sikret kvalifiseringsplassen nå. Men nå blir det kamp til siste slutt, sier Raskaj til Nettavisen.

Molde med lite å spille for
FFK, som for tiden ligger på direkte nedrykk, skal møte Molde hjemme i sesongens siste kamp. Et Molde-lag som allerede har tatt gullet, har lite å spille for, og fremdeles har et par Europa League-kamper igjen å spille.

Det er derfor realistisk å tenke at Molde kan komme til å spare spillere til de gjenværende europacupkampene, og dermed stille med et reservelagspreget lag mot Fredrikstad. Det bekymrer Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

- Hva er meldingen din til Ole Gunnar Solskjær før søndagens kamp?

- Først og fremst håper jeg Molde tenker på Sandnes. Jeg håper og tror at Solskjær og gjengen er såpass profesjonelle at de, på tross av at de feirer gull nå, reiser til Fredrikstad med et godt lag, og tar den kampen alvorlig. Jeg regner med at de er sitt ansvars bevisst, sier Andersen.

- Jeg forventer jo at Molde er et bedre lag, og at de tar kampen på alvor. Gjerne at de retter en takk til Sandnes og gir en god kamp tilbake i og med at vi sikret dem en tidlig gullfeiring. Jeg tror Molde har en innbarka vinnerkultur i laget, og at de ønsker å avslutte med stil, fortsetter han.

Fem «cupfinaler»
Andersen sier at han ikke kommer til å kontakte Solskjær, fordi han regner med Molde-treneren skjønner dette selv. Samtidig understreker Sandnes-treneren at laget innstilt på å måtte ordne dette selv.

- Vi har hatt fem «cupfinaler» på rad nå. På disse har vi tatt tre seire og en uavgjort. Vi har ti av tolv poeng på de siste fire. Nå har vi èn kamp igjen, og vi skal mobilisere alt vi har inn mot den kampen.

VIKTIG SEIER: Sandnes Ulf har imponert de siste ukene. Søndag ble det nok en svært viktig seier, denne gang mot titteljagende Strømsgodset.
VIKTIG SEIER: Sandnes Ulf har imponert de siste ukene. Søndag ble det nok en svært viktig seier, denne gang mot titteljagende Strømsgodset.

Sandnes Ulf hadde før sesongen kvalifiseringsplassen som mål, og Andersen forteller at han tar alt annet som en bonus. Går ting Sandnes’ vei på søndag, kan de lyseblå ende opp på sikker plass.

Ulf-treneren har likevel ikke rukket å gjøre seg opp noen tanker om det eventuelle vanskelige andreåret.

- Jeg tror det er viktig å ha visjoner. Jeg husker jeg sa i avisen for noen år siden at vi skulle drømme om tippeligaen. Da lo folk. Jeg synes det er viktig å ha visjoner å jobbe mot. Om vi holder oss, får vi se på hvilke mål vi skal sette oss videre. Men nå må vi først gjøre jobben på søndag, sier han.

Viktig for klubbens fremtid
Om Sandnes Ulf holder seg eller ei, kan bety mye for klubbens fremtid.

- Det vil bety utrolig mye om vi klarer å holde oss. Vi har tatt nivået, og levert på bra nivå. Guttene har tatt steget. Vi har spilt på oss masse god erfaring og læring, sier Andersen.

- Samtidig har vi hele tiden vært forberedt på at det blir en tøff sesong. Vi er forberedt på alle mulige utfall, og det er nok en fordel i og med at vi da ikke har et enormt press på oss for å holde oss.

Ikke bare vil fornyet tippeligakontrakt ha mye å si for sponsorer, økonomi også videre. Flere av dagens Sandnes Ulf-spillere har allerede vist at de holder Tippeliga-nivå, og vil mest sannsynlig forvinne dersom klubben må ned i Adeccoligaen igjen.

- Skulle dere rykke ned, vil dere vel miste et par av dagens nøkkelspillere?

- Ja, men jeg klarer ikke holde et slikt fokus nå. Vi har èn «cupfinale» igjen av de fem. Tankene går ikke lenger enn det nå.

Sandnes Ulf spiller sin skjebnekamp borte mot Aalesund, søndag klokken 18:00. Avhengig av resultat i den kampen, samt hos de andre bunnlagene, kan Sandnes både rykke ned, få kvalifisering, eller havne på sikker plass etter den aller siste runden i Tippeligaen 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere