RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BANKERS: Rosenborgs Nicklas Bendtner kaprer en plass på årets lag i Nettavisen.
BANKERS: Rosenborgs Nicklas Bendtner kaprer en plass på årets lag i Nettavisen. Foto: Montasje (NTB scanpix / lineupbuilder.com)

Nettavisen kårer:

Her er årets lag i Eliteserien 2017

Sist oppdatert:
Se hvilke 18 spillere vi mener har prestert best denne sesongen.

Vi i sportsredaksjonen har tradisjonen tro plukket ut de beste spillerne fra sesongen som nå er ferdigspilt.

Det har vært et bra år for mange, og det er på tide å hedre spillerne som har utmerket seg mest i positiv grad.

Les også: Nettavisen best på tabelltipset for Eliteserien 2017

Vi har valgt å sette opp årets lag ut fra en 3-4-3-formasjon som følge av spillerne redaksjonen stemte frem.

Vi har ikke valgt spillere ut fra spesifikke posisjoner som back, sentral midtbanespiller eller ving, men har plukket ut de tre beste forsvarerne, de fire beste midtbanespillerne og de tre beste angrepsspillerne.

I tillegg har vi inkludert en benk på syv mann.

Her er de Nettavisen mener fortjener en plass på årets lag 2017.

Keeper: André Hansen (Rosenborg):

Rosenborg-spilleren har vært fenomenal for Norges beste lag denne sesongen. Hansen er trygg i det meste han foretar seg, er naturlig autoritær og er en keeper som har få eller ingen svakheter. Denne sesongen har han vært en matchvinner for trønderne i flere kamper, og har vartet opp med en rekke glimrende redninger. Sterk bidragsyter til at RBK bare slapp inn 20 baklengsmål, det minste siden 1997, men da var det til gjengjeld fire færre kamper i ligaen.

PÅ ÅRETS LAG: André Hansen.

Forsvar: Sigurd Rosted (Sarpsborg 08):

Midtstopperen har levert en glimrende sesong for østfoldingene. Har vært totalt uredd i duellene, gått inn i alt med livet som innsats og gjort at Sarpsborg er blitt et vanskelig lag å score på. Har noe Rune Bratseth over seg med lange klyv, god spilleforståelse og ærgjerrighet i duellspillet. Har vært så god at han til slutt fikk en telefon fra Lars Lagerbäck, og fortjener nå en plass på årets lag i Nettavisen.

PÅ ÅRETS LAG: Sigurd Rosted.

Forsvar: Tore Reginiussen (Rosenborg):

Midtstopperen har vært en bauta for trønderne og er selvskreven på dette laget. En leder i RBKs bakre rekker og har som alltid gått først i krigen for seriemesterne. Duellsterk, klok og erfaren, og det har vært gledelig for trønderne at altaværingen ikke har hatt like mye skadetrøbbel denne sesongen som tidligere.

PÅ ÅRETS LAG: Tore Reginiussen.

Forsvar: Vito Wormgoor (Brann):

Branns bauta i midtforsvaret har levert en bunnsolid sesong. Uredd i duellspillet og vond å møte, og skal ta mye av æren for at Brann i store perioder har vært vanskelige å score mål på. Har kamp etter kamp demonstert en klokskap i forsvarsspillet flere av eliteseriekollegene kan lære av. 29-åringen har også tegnet seg for to scoringer offensivt.

PÅ ÅRETS LAG: Vito Wormgoor.

Midtbane: Eirik Ulland Andersen (Godset):

Har kanskje ligaens beste dødballfot, noe som flere ganger har skapt mål og farligheter for drammenserne denne sesongen. Ulland Andersen har samtidig hevet andre deler av spillet sitt, noe som har ført ham inn i landslagsdiskusjonen. Jobber alltid hardt for laget, men har denne sesongen kombinert det med glimrende bidrag offensivt. 16 målpoeng fra midtbaneposisjon er imponerende.

PÅ ÅRETS LAG: Eirik Ulland Andersen.

Midtbane: Bassel Jradi (Godset):

Godsets poengkonge (17 målpoeng) er selvskreven på årets lag. 24-åringen kan ta mye av æren for at drammenserne snudde en dårlig sesongstart og spilte seg stort opp. Jradi har til tider vært lysende for Godset, og krydret sitt eget spill med noen lekre detaljer vi ikke er bortskjemte med her til lands.

PÅ ÅRETS LAG: Bassel Jradi.

Midtbane: Fredrik Haugen (Brann):

Haugen har levert en strålende sesong på midtbanen til Brann og kaprer en plass på årets lag. Har lenge ligget helt i toppen av poengligaen i Eliteserien, og har bidratt med både mål og målgivende pasninger på rekke og rad. 15 målpoeng er knallsterkt, og Haugen har en pasningsfot som er i ypperste eliteserieklasse.

PÅ ÅRETS LAG: Fredrik Haugen.

Midtbane: Krépin Diatta (Sarpsborg 08):

Den 18 år gamle diamanten fra Senegal har tatt norsk fotball med storm. Har en teknikk og et rykk som er svært unorsk og kommer til å ta ham langt i fotballens verden. Til tider har han holdt total lekestue med eliteserieforsvarere, og selv om han ikke har spilt alt for Sarpsborg får han en plass på årets lag. Ti målpoeng på 14 kamper fra start er sterke tall for en 18-åring.

PÅ ÅRETS LAG: Krépin Diatta.

Angrep: Nicklas Bendtner (Rosenborg):

Dansken startet noe trått, men har spilt seg stort opp utover sesongen. Scoret kun tre mål på de ni første serierundene, men har bøttet inn mål jevnt og trutt etter det. Flere av målene, som borte mot Sarpsborg og Molde, har vært eksepsjonelle og av en kvalitet vi ikke er bortskjemte med i Norge. Eliteseriens toppscorer (20 mål) er selvsagt bankers på årets lag.

PÅ ÅRETS LAG: Nicklas Bendtner.

Angrep: Ohi Omoijuanfo (Stabæk):

23-åringen har hatt en stor sesong i Stabæk-trøya og var lenge med i kampen om å bli toppscorer. Omoijuanfo, som endte med 17 mål på 27 kamper, er ikke bare en målscorer, han har også vært viktig i det oppbyggende spillet for blåtrøyene. Det skal egentlig ikke være mulig å kjempe om toppscorertittelen for et antatt bunnlag, men det har Omoijuanfo klart. Prestasjonene førte ham i en periode inn på landslaget, og han er fortsatt i skorpa når Lars Lägerback skal ta ut troppene fremover.

PÅ ÅRETS LAG: Ohi Omoijuanfo.

Angrep: Bjørn Bergmann Sigurdarson (Molde):

Islendingen var periodevis strålende for Molde denne sesongen. Gjør som han vil med hvem som helst når han har dagen, og har en fysikk og et rykk som er for bra for Eliteserien. Minuset er at han kan forsvinne ut av kamper litt for ofte, men har prestert på et såpass høyt nivå at han kaprer den siste spissplassen på årets lag. Endte opp med 16 mål i Eliteserien, og det står det naturligvis respekt av.

PÅ ÅRETS LAG: Bjørn Bergmann Sigurdarson.

På benken:

Per Kristian Bråtveit (Haugesund), Amin Nouri (Brann), Birger Meling (Rosenborg), Tortol Lumanza (Stabæk), Morten Gamst Pedersen (Tromsø), Torgil Øwre Gjertsen (Kristiansund), Samuel Adegbenro (Rosenborg).

Har du sterke meninger om laget vi har landet på? Diskuter gjerne i kommentarfeltet eller på våre Facebook-sider!

SE: Her er årets lag i Tippeligaen 2016

SE: Her er årets lag i Tippeligaen 2015

SE: Her er årets lag i Tippeligaen 2014

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere