RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er årets lag i Premier League

Sist oppdatert:
Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo stakk av med prisen som «Årets spiller» og «Årets unge spiller» i Premier League denne sesongen.

Det er klart etter at den engelske spillerforeningen PFA (Professional Footballers' Association) søndag kveld offentliggjorde resultatene av kåringen.

Det er spillerne selv som har stemt i kåringen.

Den 22 år gamle vingen er den første spilleren som stikker av med begge de to prestisjetunge prisene siden Andy Gray i 1977.

Chelseas angriper Didier Drogba kom på andreplass og Ronaldos lagkamerat Paul Scholes på tredje i kåringen av «Årets spiller».

- Jeg er stolt
Manchester Uniteds veteran Ryan Giggs, fjorårets vinner Steven Gerrard i Liverpool og Arsenals 19 år gamle midtbanestjerne Cesc Fabregas var også nominert til den prisen.

Ronaldo har vært strålende denne sesongen, og har scoret 16 mål i Premier League.

Vingen sier det er en stor ære å vinne de prestisjetunge prisene.

- Det er en spesiell kveld. Det er utrolig og en stor ære for meg å vinne to troféer som disse i Premier League. Jeg er veldig stolt, sier han til BBC Sports.

- Mine kollegaer har stemt på meg og det er fantastisk siden spillerne vet best kvalitetene til motspillerne. Jeg ønsker å jobbe hardt videre og bli bedre fordi disse prisene har gitt meg mer motivasjon. Men lagkameratene har vært til stor hjelp for meg dene sesongen, slår Ronaldo fast.

- Verdens beste spiller
Fabregas ble nummer to i kåringen av «Årets unge spiller». Tottenhams 20-åring Aaron Lennon ble nummer tre.

Ronaldos lagkamerat Wayne Rooney (21) var også nominert til den prisen sammen med Reading-spissen Kevin Doyle (23) og Manchester Citys 18 år gamle stopper Micah Richards.

Også «Årets lag» i Premier League ble kåret. Ligaleder Manchester United fikk hele åtte spillere med på laget, og manager Sir Alex Ferguson fikk den ærefulle prisen «PFA Special Merit Award».

Ferguson hyller Ronaldo, som han hentet fra Sporting Lisboa for 120 millioner kroner i august 2003.

- For øyeblikket, mener jeg at Ronaldo er verdens beste spiller. Denne sesongen har han vært helt utrolig, sier Ferguson.

Årets lag i Premier League
Slik ble PFA's «Premier League Team of the Year 2007», stemt frem av spillerne selv:

Edwin van der Sar, Gary Neville, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Patrice Evra (alle Man Utd); Ryan Giggs, Paul Scholes, Cristiano Ronaldo (alle Man Utd) og Steven Gerrard (Liverpool); Didier Drogba (Chelsea) og Dimitar Berbatov (Tottenham)

Hva mener du om laget og spillernes egen kåring? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere