RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er årets lag i Tippeligaen 2014

BESTE SPILLERNE: Jone Samuelsen, Vegard Forren og Vidar Örn Kjartansson kaprer alle en plass på Nettavisens lag fra sesongen 2014.
BESTE SPILLERNE: Jone Samuelsen, Vegard Forren og Vidar Örn Kjartansson kaprer alle en plass på Nettavisens lag fra sesongen 2014. Foto: Montasje (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Se Nettavisens utvalgte.

En lang tippeligasesong nærmer seg slutten. Noen kan se tilbake på et bra år, andre er trolig ikke like fornøyde.

Som seg hør og bør skal sesongens beste spillere kåres.

En ting er sikkert, det har ikke vært lett å velge de elleve som har vært best.

Mange har virkelig meldt seg på i diskusjonen, men etter mye frem og tilbake kom vi frem til de elleve vi mener har skilt seg mest ut.

Vi har valgt spillere i et 4-4-2-system, og det er de elleve beste spillerne som har fått en plass på laget, ikke nødvendigvis de elleve som passer best i de ulike posisjonene.

I tillegg har vi inkludert en benk på syv mann.

Har du sterke meninger om laget vi har landet på? Diskuter gjerne i kommentarfeltet eller på våre Facebook-sider, men hold det saklig, folkens!

P.S: Nettavisens fotballekspert Joacim Jonsson har kåret sitt eget «Årets lag i Tippeligaen». Det kan du lese her.

4-4-2:

Keeper: Arnold Origi (Lillestrøm):
Endelig har Åråsen-publikummet fått en keeper som ikke får dem til å sette kaffekoppen i vrangstrupen hvert andre minutt. Origi har kapret keeperplassen og bidratt til å spre etterlengtet trygghet i Lillestrøms bakre rekker. Kenyaneren har vært stabil og god hele sesongen, og har en fysikk som gjør at han tar bra for seg i feltet. God reaksjonsevne.

PANTEREN: Lillestrøms keeper Arnold Origi.


Forsvar: Martin Linnes (Molde):
23-åringen har spilt seg inn i landslagstroppen og tatt store steg denne sesongen. En offensiv og arbeidssom back som produserer sjanser på løpende bånd. Går en lys fremtid i møte om utviklingen fortsetter.

BACKFUNNET: Moldes Martin Linnes.


Forsvar: Steffen Hagen (Odd):
Sjefen i et Odd-forsvar som har fungert meget bra denne sesongen. Rutinerte Hagen gjør aldri en dårlig kamp og er en rollemodell både på og utenfor banen. Spilt seg inn på landslaget.

LEDEREN: Odds Steffen Hagen.


Forsvar: Vegard Forren (Molde):
Landslagsstopperen har for lengst kommet tilbake på nivået han var før Southampton-fadesen. Tøff og uslåelig i duellene. Herlig pasningsfot som ofte er et farlig offensivt våpen for seriemesterne. God i oppspillsfasen både langs bakken og gjennom lange baller.

DUELLKONGEN: Moldes Vegard Forren.


Forsvar: Thomas Grøgaard (Odd):
Er bare 20 år, men har spilt alle Odd-kampene fra start og tatt store steg både offensivt og defensivt denne sesongen. Fin venstrefot. Landslagsdebut i sommer, og er en av landets mest spennende backtyper.

KRITTSLIKKEREN: Odds Thomas Grøgaard.


Midtbane: Papa Ndiaye (Glimt):
En av Tippeligaens beste spillere, og er i Bodø/Glimt på lånt tid. Har dominert, spilt alle kampene, notert seg for 14 målpoeng (mål+assists) og vært drivende god.

GIGANTEN: Bodø/Glimts Papa Ndiaye.


Midtbane: Jone Samuelsen (Odd):
Den 30 år gamle ringreven er en dønn ærlig arbeidshest som samtidig evner å være produktiv med ballen i beina. Har løst «målkoden» i år, scoret ni ganger fra midtbaneposisjon og spilt seg inn i landslagstroppen. Holder høy tippeligastandard.

MASKINEN: Odds Jone Samuelsen.


Midtbane: Harmeet Singh (Molde):
Den hjemkomne utenlandsproffen er en av de mest pasningssikre spillere i Norge. Har styrt showet på Molde-midtbanen hele sesongen og har spilt seg inn i Høgmo-varmen. Har bidratt stort til Molde-dominansen denne sesongen.

PASNINGSLEGGEREN: Moldes Harmeet Singh.


Midtbane: Martin Ødegaard (Strømsgodset):
Årets definitive gjennombrudd. Supertalentet har en X-faktor i alt han gjør. Trolig landets beste offensive tippeligaspiller. 15 år. Bankers på Nettavisens årets lag.

VIDUNDERBARNET: Strømsgodsets Martin Ødegaard.


Spiss: Vidar Örn Kjartansson (VIF):
Ikke mulig å vrake Kjartansson her. Bøttet inn mål for et lag mange spådde skulle bli et bunnlag. Islendingen har egenskaper foran boksen man vanligvis ikke finner utenfor de fem store ligaene. 

MÅLSCOREREN: Vålerengas Vidar Örn Kjartansson.


Spiss: Moi Elyounoussi (Molde):
Kunne kanskje vært plassert som midtbanespiller, og har spilt mye ving for Molde, men kaprer spissplassen her. Har X-faktor og scorer mye, og er en av spillerne som får det til å virke farlig hver gang han får ballen. Gjorde et lurt klubbskifte og har utviklet seg mye siden han forlot Sarpsborg til fordel for seriemesterne Molde.

LEKENHETEN: Moldes Moi Elyounoussi.


Benken:
Ørjan Nyland (Molde)
Mounir Hamoud (Godset)
Fredrik Oldrup Jensen (Odd)
Mike Jensen (RBK)
Iver Fossum (Godset)
Ghayas Zahid (VIF)
Mattias Moström (Molde)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere