*Nettavisen* Sport.

Her er årets lag i Tippeligaen 2015

ÅRETS LAG: Nettavisen har satt opp årets lag i Tippeligaen. Foto: Montasje (NTB scanpix / lineupbuilder.com)

Nettavisen har plukket ut de beste spillerne fra sesongen som har gått.

09.11.15 11:57

Siste spark på ballen er unnagjort i Tippeligaen 2015. En lang sesong går mot slutten, og det er mange som kan se tilbake på gode prestasjoner.

Som vanlig skal Nettavisen kåre årets lag i Tippeligaen, og det har ikke vært en enkel jobb.

Nå er vi endelig i mål med det vi mener er de beste spillerne fra sesongen som snart ligger bak oss.

Vi har valgt spillere i et 4-4-2-system, og det er de elleve beste spillerne som har fått en plass på laget, ikke nødvendigvis de elleve som passer best i de ulike posisjonene.

I tillegg har vi inkludert en benk på syv mann. Her er våre utvalgte:

4-4-2:

André Hansen (Rosenborg)
Den storvokste keeperen har hatt en god sesong på et RBK-lag som har vært svært gjerrige bakover på banen. Hansen har vært stabilt god, gjort mange gode redninger og vært en trygghet for fireren foran seg. Landslagskeeperen er blitt bedre i igangsettingsfasen, er god i boks og har i tillegg noen x-faktor-redninger fra øverste hylle å se tilbake på.

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅRETS KEEPER: André Hansen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

LES OGSÅ: Disse vant Nettavisen-prisen 2014

Jonas Svensson (Rosenborg)
22-åringen kan se tilbake på en glimrende sesong på RBKs høyreback. Har vært stabilt god over lang tid, og fikk sin belønning da han ble innkalt til A-landslaget i troppen mot Malta og Italia. Legger alltid ned mange meter, og der han før var best offensivt, har han nå også funnet tryggheten defensivt. Strålende sesong av trønderen.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ ÅRETS LAG: Jonas Svensson. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)


Nicolai Næss (Stabæk)

Enda en 22-åring som får plass på årets lag. Har i likhet med Svensson vært veldig stabil, og skal ha mye av æren for at Stabæk har fungert defensivt denne sesongen. Klok midtstopper som ofte vinner dueller på grunn av kløkt, ikke fysikk. Tatt store steg i år, noe som ble «bevist» da Rosenborg ønsket å hente ham i sommer, en henvendelse Stabæk sa blankt nei til. Blitt en meget god midtstopper, og en spennende mann å følge videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ ÅRETS LAG: Nicolai Næss. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Kjetil Wæhler (Vålerenga)

«Gammer`n» henger fortsatt med i svingene. Kjetil Rekdal mener 39 år gamle Wæhler er Norges beste midtstopper når det gjelder rent forsvarsarbeid, og denne sesongen har han gitt sjefen rett. Er knallhard og kompromissløs i duellene, og har vært en viktig brikke for Vålerenga denne sesongen. Har vært sjefen med stor S.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ ÅRETS LAG: Kjetil Wæhler. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Birger Meling (Stabæk)

For et gjennombrudd! Meling har hatt en strålende sesong, og virkelig spilt seg inn i hjertet til alle som er glade i Stabæk. Venstrebacken har ferdigheter både fremover og bakover på banen, og når man kombinerer dette med en ekstrem innsats i hver kamp, blir totalpakken meget god. Er blitt en fast del av Norges U21-landslag, og kan fort bli en mann for A-landslaget om utviklingen fortsetter.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ ÅRETS LAG: Birger Meling. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

LES OGSÅ: Her er årets lag i Tippeligaen 2014

Ernest Asante (Stabæk):
Den lynhurtige ghaneseren har vært enorm for Stabæk denne sesongen, og står med tosifret antall av både mål og målgivende. Har vært en bakromstrussel for hvert eneste lag med sin enorme fart. Var best i vårsesongen, men har levert jevnt og trutt, både i prestasjoner og målpoeng, hele år. En viktig faktor bak Stabæk-suksessen i 2015.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ ÅRETS LAG: Ernest Asante. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)


Iver Fossum (Strømsgodset)

19-åringen har hatt en strålende sesong for Strømsgodset. Startet sesongen greit i Ødegaards gamle rolle, men ble flyttet ned på sentral midtbane etter hvert og har ikke sett seg tilbake. Er en boks til boks-spiller som kan løpe i det uendelige, og denne sesongen har han i tillegg vært svært produktiv med ball og foran mål. Er mestscorende av alle sentrale midtbanespillere, og har vært hjernen bak mye av det Godset har skapt fremover på banen. Uvanlig klok med ball til å fortsatt være tenåring, og evner helt tydelig å ta steg for hver kamp som går.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ ÅRETS LAG: Iver Fossum. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)


Ole Selnæs (Rosenborg)

21-åringen har hatt en magisk sesong, og er selvskreven på årets lag. Selnæs har en pasningsfot som hører hjemme på et bedre nivå enn Tippeligaen, og en ro med ballen som ikke kan læres. Tar han like store steg neste sesong, blir han ikke lenge på norsk jord. Har også spilt seg inn i troppen til Per-Mathias Høgmo.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ ÅRETS LAG: Ole Selnæs. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)


Pål André Helland (Rosenborg)

Vingen har vært blant de aller beste spillerne denne sesongen, men har dessverre blitt holdt igjen av skader i visse perioder. Er likevel bankers på årets lag, og Helland kan være svært fornøyd med det han har prestert. En av få tippeligaspillere med en X-faktor både på og utenfor banen. Tosifret antall scoringer, og syv målgivende pasninger er sterkt.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ ÅRETS LAG: Pål André Helland. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

LES OGSÅ: Nettavisen fikk eksklusivt Ødegaard-intervju

Alexander Søderlund (Rosenborg)
Tippeligaens toppscorer er selvskreven på dette laget. Søderlund har pøst inn mål jevnt og trutt, og flere av dem har vært kampavgjørende. Stor og sterk på topp, og har vært en styrke for Rosenborg som oppspillspunkt. Har i tillegg lagt ned en enorm innsats uten ball, noe som er blitt et varemerke for lysluggen. Årets toppscorer med 22 mål på 27 kamper.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ ÅRETS LAG: Alexander Søderlund. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)


Adama Diomande (Stabæk/Hull)

Kom til Stabæk før sesongen, banket inn 17 mål på 21 kamper og ble solgt til Hull. Drømmesesong for den norske spissen, og bare skader har gjort at han ikke har fått mer spilletid på A-landslaget. Det har gjort vondt å møte Diomande denne sesongen, og «Dio» er selvskreven på årets lag.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ ÅRETS LAG: Adama Diomande. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)


Benken:

Mande Sayouba (Stabæk)
Lars-Christopher Vilsvik (Strømsgodset)
Mike Jensen (Rosenborg)
Gustav Wikheim (Strømsgodset)
Samuel Adegbenro (Viking)
Trond Olsen (Bodø/Glimt)
Olivier Occean (Odd)

I tillegg har vi kåret årets spiller, årets unge spiller og årets trener. Her kan du finne ut hvem som stikker av med Nettavisen-prisen 2015.

Har du sterke meninger om laget vi har landet på? Diskuter gjerne i kommentarfeltet eller på våre Facebook-sider.

LES OGSÅ: Her er årets trener i Tippeligaen
LES OGSÅ: Her er årets unge spiller i Tippeligaen
LES OGSÅ: Her er årets spiller i Tippeligaen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.