*Nettavisen* Sport.

Her er årets lag i Tippeligaen 2016

PÅ ÅRETS LAG: Mike Jensen kaprer én av plassene når Nettavisen kårer årets lag i Tippeligaen 2016. Dansken har vært god på RBKs midtbane. Foto: Montasje (NTB scanpix / lineupbuilder.com)

Nettavisen har plukket ut de beste spillerne fra sesongen som har gått.

07.11.16 09:40

Siste spark på ballen er unnagjort i Tippeligaen 2016. Det har vært et bra år for mange, og det er på tide å hedre spillerne som har utmerket seg mest i positiv grad.

Vi har valgt å sette opp årets lag ut fra en klassisk 4-4-2-formasjon. Vi har ikke valgt spillere ut fra spesifikke posisjoner som back, sentral midtbanespiller eller stopper, men har plukket ut de fire beste forsvarerne, de fire beste midtbanespillerne og de to beste spissene.

I tillegg har vi inkludert en benk på syv mann.

Her er de Nettavisen mener fortjener en plass på årets lag 2016.

LES OGSÅ: Norsk landslagsprofil bekrefter interesse

Keeper: Sondre Rossbach (Odd):

20-åringen har stått alle kampene for skienslaget, og har gjort sakene sine godt. Stortalentet har utviklet seg i alle keeperspillets faser, og har en reaksjonsevne som holder høy klasse. Det har ført til noen helt elleville redninger i sesongen som har gått. Har i tillegg klart å luke bort de fleste tabbene. Begynner å betale Odd tilbake for tålmodigheten og tilliten klubben har vist ham.

Klikk på bildet for å forstørre.

MED PÅ ÅRETS LAG: Sondre Rossbach. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)


Forsvarsspiller: Jonas Svensson (RBK):

23-åringen har spilt seg inn på landslaget med en rekke solide prestasjoner for RBK denne sesongen. Har utviklet seg defensivt, og har i tillegg blitt bedre på offensive initiativ. Tosifret målpoeng er meget fra for å spille back.

Klikk på bildet for å forstørre.

Drammen 20161030. Eliteserien i fotball 2016. Strømsgodset-Rosenborg. Rosenborgs Jonas Svensson (i midten) i duell med Strømsgodsets Francisco jr. under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Rosenborg på Marienlyst stadion søndag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)


Forsvarsspiller: Vadim Demidov (Brann):

Bergensernes forsvarssjef har fått en opptur denne sesongen. Har ledet et av Tippeligaens gjerrigste forsvar på en god måte, og oser alltid vinnervilje når han spiller. Bør være til etterfølgelse for andre norske spillere. God i duellene og smart i plasseringene gjennom hele sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

MED PÅ ÅRETS LAG: Vadim Demidov. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)


Forsvarsspiller: William Troost-Ekong (Haugesund):

Mange stusset da Haugesund hentet 23-åringen på lån og gjorde ham til kaptein. Men nigerianeren har motbevist tvilerne. Troost-Ekong har vært enorm for Haugesund denne sesongen, særlig kanskje i første halvdel, men er bankers på årets lag. Et kupp for det laget han spiller for neste år.

Klikk på bildet for å forstørre.

MED PÅ ÅRETS LAG: William Troost-Ekong. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)


Forsvarsspiller: Espen Ruud (Odd):

Imponerende sesong av 32-åringen. Har bidratt med fem mål og åtte målgivende pasninger for skienslaget, og det bra backposisjon. Den tidligere landslagsspilleren vartet opp med hat trick borte mot LSK, for å nevne noe. Alltid villig fremover, men også vanskelig å passere bakover på banen. En viktig mann i Odds medaljejakt.

Klikk på bildet for å forstørre.

MED PÅ ÅRETS LAG: Espen Ruud, Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Midtbanespiller: Mike Jensen (RBK):

Dansken er som vanlig blant Tippeligaens ypperste spillere, og har igjen levert en strålende sesong på RBK-midtbanen. Oser vinnervilje og sjef, og må være herlig å spille sammen med, men like vond å møte. Kreativ og god med ballen, samtidig en aggressiv ballvinner. Bankers på årets lag.

LES OGSÅ: Slakter kvaliksystemet: - Uakseptabelt

MED PÅ ÅRETS LAG: Mike Jensen.


Midtbanespiller: Ghayas Zahid (VIF):

Den slepne 22-åringen har tatt nye steg denne sesongen, og begynner å bli moden for større oppgaver. Har et blikk og en ballbehandling som går utpå de fleste i den norske ligaen. Når han har dagen er han en nytelse å se på. Har markert seg på et svakt VIF-lag denne sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

MED PÅ ÅRETS LAG: Ghayas Zahid. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)


Midtbanespiller: Fredrik Midtsjø (RBK):

23-åringen fra Stjørdal har hatt en strålende sesong på RBK-midtbanen. Tosifret antall målpoeng er solid, og landslagsspilleren har tatt nye steg under Kåre Ingebrigtsen i år. Har en egen evne til å time løp, og er både god med og uten ball.

Klikk på bildet for å forstørre.

MED PÅ ÅRETS LAG: Fredrik Midtsjø. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)


Midtbanespiller: Muhamed Keita (Godset/Stabæk):

Keita er jokeren på dette laget. 26-åringen har et toppnivå som er skyhøyt, og når han har dagen er han ustoppelig. Tosifret antall målpoeng er sterkt med tanke på at han har spilt for to lag som har slitt denne sesongen. God sesong av midtbanespilleren.

Klikk på bildet for å forstørre.

MED PÅ ÅRETS LAG: Muhamed Keita. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Angrepsspiller: Christian Gytkjær (RBK):

Dansken fikk en skjev start i RBK-drakten, men så løsnet det. Årets soleklare toppscorer, og Gytkjør skal ha mye av æren for at trønderne igjen har vært knusende overlegne. Spissen preger ikke kamper, men har den sjeldne evnen til å dukke opp der ballen faller ned. God sesong av viking-dansken.

LES OGSÅ: Klubben gir ikke opp Ødegaard

Klikk på bildet for å forstørre.

MED PÅ ÅRETS LAG: Christian Gytkjær. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)


Angrepsspiller: Fitim Azemi (Bodø/Glimt):

Den energiske spissen har gjort seg fortjent til en plass på årets lag etter en rekke imponerende prestasjoner for bunnlaget fra Aspmyra. Et tosifret antall scoringer er alltid solid når man spiller for et lag under midten på tabellen. Har gått foran i mange av de viktige kampene, og har en guts og vinnervilje som gjør ham vond å møte. Bør være interessant for større klubber snart.

Klikk på bildet for å forstørre.

MED PÅ ÅRETS LAG: Fitim Azemi. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

LES OGSÅ: Slik feiret Rosenborg gullet

Benken:
André Hansen (RBK)
Fredrik Semb Berge (Odd)
Jacob Glesnes (Sarpsborg/Godset)
Birger Meling (Stabæk)
Sander Berge (VIF)
Gilbert Koomson (Sogndal)
Torbjørn Agdestein (Haugesund)

Har du sterke meninger om laget vi har landet på? Diskuter gjerne i kommentarfeltet eller på våre Facebook-sider!

SE: Her er årets lag i Tippeligaen 2015

SE: Her er årets lag i Tippeligaen 2014

LES OGSÅ:

VIDEO: Imitator-Kasper tar norske fotballprofiler på kornet.

HTML EMBED
embedNAvideo("NQ467vXfokvET3yhKN7rFQ", false)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag