*Nettavisen* Sport.

Her er dagens Sunderland-helt

Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Craig Gordon sikret tre poeng med en redning fra en annen verden.

18.12.10 16:59

SUNDERLAND - BOLTON 1-0:

Over alt i England ble fotballkamper avlyst på grunn av snøvær på lørdag. I nordlige Sunderland, derimot, lot man seg ikke stoppe av litt vinterlig nedbør da laget tok imot Bolton til den første av to Premier League-kamper som ikke ble avlyst.

Og det valget angrer nok ikke vertene på, for seieren over Bolton sender laget forbi lørdagens motstandere og opp på en imponerende sjetteplass på tabellen - med lik poengsum som Tottenham på plassen foran, dog med en kamp mer spilt.

Men laget skal takke én mann for at 1-0-ledelsen holdt helt inn.

Fantomredning
Keeper Craig Gordons redning like før pause var nemlig som tatt ut fra en annen verden.

Sunderland hadde tatt ledelsen etter en halv times spill, da Danny Welbeck stupheadet inn en retur etter et skudd fra Darren Bent.

Men på overtid i første omgang fikk gjestene fra Bolton hjørnespark, og antakeligvis var midtstopper Zat Knight i et par øyeblikk rimelig sikker på at han skulle få sette inn utligningen.

Midtstopperkollega Gary Cahill vant en duell og headet ballen videre til Knight, som sto på halvannen meter og smalt til. Men på et eller annet uforståelig vis klarte keeper Gordon å hive ut en hånd og slå ballen ut til ny corner.

Etter pause var Sunderland det beste laget, men var svært heldige da Lee Cattermole ikke fikk sitt andre gule for kampen bare fire minutter ut i omgangen.

Midtveis i omgangen var stolpen i veien for at Welbeck scoret sitt andre mål for dagen, og vertene så også ut til å ha god kontroll bakover på banen.

Sluttspurt
Men Bolton, som svarte Blackburn og scoret vinnermålet to minutter før full tid sist søndag, gjorde alt for en sen scoring også denne gangen.

De siste minuttene var noen nervepirrende og lange minutter for hjemmefansen, men takket være iherdig jobbing fra Sunderland-forsvaret unngikk laget å slippe inn mål.

Dermed brøt jubelen ut da dommeren blåste av kampen fire minutter på overtid, og Sunderland altså sikret sjetteplassen på tabellen med en kamp mer spilt enn de fleste andre lag i Premier League.

Bolton på sin side ligger på plassen bak, ett poeng bak sine overmenn på lørdag.

Senere lørdag møter møter Morten Gamst Pedersen og Blackburn West Ham på Ewood Park.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.