*Nettavisen* Sport.

Her er dommeren som alle ristet på hodet av

Foto: Kjetil Grøtte (Rogalands Avis)

- Folk sier jeg er en idiot og en arrogant drittsekk, og ber meg dra tilbake til Bosnia.

09.05.12 19:13

Dommer Nedzad Munjic har opplevd mye hets fra ukjente personer. Nå inviterer han alle haterne til sin egen comebackkamp.

Nedzad Munjic har vært omtalt i lokale, nasjonale og internasjonale medier etter at han viste ut Talat Abunima da Sandved-spilleren innrømmet at han ble feilaktig idømt straffespark under en 5. divisjonskamp mot FK Ild nylig. Munjic har fått oppleve at all oppmerksomheten også har en bakside.

- Det har vært mange telefoner, tekstmeldinger og mange kommentarer på Facebook og andre nettsteder. Jeg har ikke lest alt som er blitt skrevet om meg, men mye av det er ren hets. Det synes jeg er veldig ubehagelig, sier Munjic til RA.

Bosnieren har bodd åtte år i Norge, men dette er første gang han opplever denne siden av norsk kultur.

- Jeg visste ikke at det var slik i Norge. Folk sier jeg er en idiot og en arrogant drittsekk, og ber meg dra tilbake til Bosnia, sier Munjic.

Overrasket over oppstyret
Han er overrasket over dimensjonene saken har fått.

- Jeg er en ganske ny dommer, men jeg har dømt cirka 100 kamper. Dette er en slik hendelse som kanskje skjer én gang i løpet av 20 år for en dommer. Derfor er jeg overrasket, sier Munjic.

Det var Sandnesposten som laget den første saken. Etter det kom eksplosjonen. Selv har 31-åringen fått telefoner fra mange redaksjoner, også fra hjemlandet Bosnia-Hercegovina. Han er glad for å få mulighet til å forklare sin side av saken.

- Da jeg gjorde det første intervjuet, ante jeg ikke at saken skulle få så mye oppmerksomhet. Da var det bare en vanlig kamp jeg hadde dømt. Hadde jeg visst hvor mye styr det ville bli, hadde jeg tatt meg bedre tid med svarene. Jeg var stresset og hadde dårlig tid da journalisten fra Sandnesposten ringte, sier Munjic.

- Men angrer du på at du dømte som du gjorde?

- Nei. Det var riktig ut fra den situasjonen der, sier han.

Inviterer til kamp
Munjic er utestengt fra dommergjerningen på grunn av en episode forut for hendelsen i kampen mellom FK Ild og Sandved, men satser på å være tilbake igjen snarest mulig. Hetsen har ikke skremt han fra å fortsette å dømme.

- Jeg har god dialog med Rogaland Fotballkrets, og jeg vil tilbake som dommer. Når det skjer inviterer jeg alle de som hetser meg til å komme og se meg dømme. Jeg tror det kan bli interessant for dem, sier Munjic.

Les flere saker i Rogalands Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.