RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Drillos usikre kort

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Sist oppdatert:
Tre dager før skjebnekampen mot Portugal, mangler fortsatt startelleveren til Drillo.

ULLEVÅL (Nettavisen): Egil Drillo Olsen og det norske landslaget topper EM-kvalifiseringens gruppe H med sine ti poeng etter at halvparten av kampene er spilt. Portugal er nummer to, mens Danmark følger på tredjeplass. Begge har sju poeng.

Seier mot Portugal i Lisboa vil med andre ord sende Norge et langt skritt mot EM-sluttspillet 2012.

- Vi må ha en god dag. Portugal svinger litt, men vi er nødt til å ha en god dag og kanskje til og med litt marginer. Det blir vanskelig å vinne hvis vi har marginene mot oss i tillegg, sier Egil Olsen til Nettavisen.

«I tillegg» betyr «i tillegg til å møte et av verdens beste landslag». Det er nemlig Portugal, med stjerner som Cristiano Ronaldo, Nani og Pepe i startoppstillingen.

Positive treninger
Normalt er Drillo nokså fastlåst i sine laguttak. Det settes opp i et 4-5-1-system og består normalt av spillere han har brukt før og stoler ordentlig på. Denne gang ser bildet større ut.

- Ja, det gjør det. Jeg har vært inne på tanken å spille 4-4-2 eller 4-4-1-1, det hadde vært mulig. Det er ikke sikkert den helt er skrinlagt. Men vi har størst erfaring og bra suksess med en stram 4-5-1. Det er det mange som har stanget og stanget mot, uten å få gjort noe med det, forteller Drillo under onsdagens møte med det norske pressekorpset.

Han har på ingen måte tatt ut laget ennå.

- Vi jobber med å finne elleveren. Den er ikke spikret. Derfor følger vi nøye med på treningene. Det har sett bra ut på trening. Det ser positivt ut. Nå var det bare Simen Brenne og Vadim Demidov som sto over i dag. I morgen skal vi ha alle klare til innsats.

Flere langpasninger
Landslagssjefen regner med at det blir flere langpasninger enn vanlig.

- Det kan hende. Det er litt avhengig av hvilke spillere vi velger, også, og hvordan vi legger det opp, men de er sterkere offensivt enn defensivt og jeg tror heller ikke at de er glade i langpasninger.

Rune Jarstein får ganske sikkert tillit mellom stengene. Det er heller ingen grunn til å endre på stopperparet, som mot Danmark var Brede Hangeland og Kjetil Wæhler. John Arne Riise er et sikkert kort på venstre backplass, mens høyre backplass trolig tilfaller Tom Høgli.

Selv om Espen Ruud mest sannsynlig mister backplassen, er det ikke sikkert at han forsvinner ut av laget. Cristiano Ronaldo spiller trolig på venstrekanten til Portugal og Drillo vil derfor muligens velge en høyrekant som har en solid porsjon defensive fibre i kroppen.

- Der har vi flere muligheter. Vi har en Espen Ruud som også kan spille høyre kant, som er sterk defensivt.

Tre kjemper om spissplassen
På midtbanen er ellers Henning Hauger, Christian Grindheim og Morten Gamst Pedersen sikre på å få spille. Den høyre indreløperjobben går trolig til Bjørn Helge Riise, men Ruben Yttergård Jensen, Simen Brenne og Markus Henriksen ønsker nok å ha et ord med i laget.

Spissplassen står mellom Erik Huseklepp, som også er aktuell på høyre midtbane, samt John Carew og Mohammed «Moa» Abdellaoue. Moa har imponert for Hannover i Bundesliga, mens Carew har slitt med en ryggskade og så vidt rakk noen minutter for Stoke før sesongen tok slutt i Premier League.

- Portugal kommer sikkert til å spille deler av kampen med bakre firer, eller det som er igjen, på midtstreken. Da er det et veldig stort bakrom like etter at vi vinner ballen. Der kan det nok bli en del tidlige langpasninger. Skal vi få gjort noe med dem, må vi være på hugget og tjuvstarter, ikke bare ser på, forklarer Drillo om hvilke vurderinger som tas når det gjelder spissvalget.

- Taler dette for en bevegelig spiss?

- Ja, vi vurderer det hele tiden. Vi trenger i hvert fall folk som er gode med og uten ball, og som har fart. Men når det gjelder spissvalg, har jeg mange gode alternativer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere