Gå til sidens hovedinnhold

Her er et norsk landslag som nærmer seg VM

- At vi har en fot der kan du godt si, mener Even Pellerud.

Med en sterk 2-1-seier over Belgia på bortebane nærmer de norske fotballjentene seg fotball-VM med stormskritt.

Ingvild Stensland og Ada Hegerberg scoret målene som ga norsk jubel i Leuven torsdag kveld. Norge tok sin femte seier av fem mulige i VM-kvalifiseringen.

Even Pelleruds lag er toer i gruppe 5. Nederland topper etter torsdagens 10-1-triumf over Albania, men har to kamper mer spilt. Dermed er de norske jentene helt klart i førersetet.

- At vi har én fot i VM kan du godt si. Jobben skal gjøres, men dette var veldig viktig. Et godt steg i riktig retning, sa landslagssjef Pellerud til NTB.

Portugal neste

Norge skal også møte Nederland på hjemmebane i siste runde, mens to kamper mot Portugal, hjemmekamp mot Hellas og bortemøte med Albania venter før den tid.

Fire seirer over de antatt svakere lagene vil altså sikre norsk gruppeseier og VM-plass før Nederland gjester Ullevaal.

- Nå må vi holde oss skjerpet og i første omgang slå Portugal hjemme. Så kommer kampene på rekke og rad, sa Pellerud.

Gode perioder

Torsdag måtte han vente en stund på scoring, men like før pause tok kaptein Stensland ansvar. Hun satte ballen lavt og hardt i mål etter en smart frisparkvariant.

Fem minutter etter hvilen ble det nettsus for gjestene igjen. Hegerberg ble spilt igjennom av Caroline Graham Hansen, rundet keeper og satte inn 2-0.

Men Hegerbergs mål ble langt fra noen punktering av kampen. Belgia nektet å gi opp og skapte flere kvalifiserte sjanser utover i omgangen.

- Det så ut til at vi hadde stålkontroll, men jentene tenkte for mye på å dra seieren i land. Det ble nølende og veldig baktungt. Jeg er ikke fornøyd med den siste halvtimen, sa landslagssjefen.

Skummelt

Blant annet hadde hjemmelaget et stolpeskudd og flere avslutninger fra nært hold. Og i det 86. minuttet lyktes det belgierne å score. Den sterke spissen Aline Zeler skapte nytt håp for hjemmelaget.

- Det var veldig bra når det var bra og desto dårligere når det var dårlig. Det er litt rart at det skulle svinge sånn. Det er noe vi må se litt på, mente Pellerud.

Zelers mål skulle likevel vise seg å være til liten nytte. Hjelmseth taklet mesterlig Belgias siste forsøk, og Norge fikk med seg en solid seier hjem.

- Vi hadde et sterkt stopperpar i Trine Rønning og Nora Holstad Berge, og særlig var Ingrid Hjelmseth god. Det ble nervepirrende, og da var det godt å ha rutinen deres, sa Norge-treneren. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken