Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Europas måljegere

Foto: SCANPIX/AP Photo/Bernat Armangue
Sist oppdatert:
TV 2 Nettavisen følger fotballen over hele Europa og her kan du bli kjent med toppscorerne fra alle de store seriene i vår egen verdensdel.

Tyskland:

Toppscorer i Tyskland er den 27 år gamle Marek Mintal. På 30 kamper har han laget 22 mål for sitt Nürnberg. Laget hans ligger på en 13.plass, og Mintal har laget 65 prosent av lagets mål. Mintal har tidligere spilt for MSZ Zilina og er slovakisk landslagsspiller. Han har spilt for Nürnberg siden 2003, og laget 18 mål på 31 kamper si sin første sesong for klubben som rykket opp fra 2.bundesliga blant annet takket være hans måljegerteft.

Spania:

I den spanske ligaen er det Samuel Eto'o som er toppscorer (faktisk foran United-fiaskoen Diego Forlan). Samuel spiller til vanlig for Barcelona, noe han har gjort etter at han kom fra Mallorca før årets sesong. Totalt har han 21 mål på 32 kamper. Eto'o er 24 år gammel og spiller landslagsfotball for Kamerun. I sin siste sesong for Mallorca laget han 24 mål på 39 kamper (inklusive Champions League)

Frankrike:

I fransk fotball er det sveitsiske Alexander Frei som herjer. han har laget 17 mål på 29 kamper. Frei har de to siste sesongen laget tilsammen 35 mål for Rennes på totalt 60 kamper. Laget han spiller for ligger på femteplass på tabellen. Den snart 26 år gamle spilleren kom til Rennes fra Servette i januar 2003.

Italia:

I den italienske ligaen er det Roma-spilleren Vincenzo Montella som ligger øverst på toppscorerlisten (Tore Andre Flo ligger på en 47.plass). Det har tatt 32 kamper for Montella å lage 21 mål for klubben han har spilt for siden 1999 da han kom fra Sampdoria. Montella er snart 31 år gammel.

Danmark:

Den danske ligaen har tre toppscorere, hvorav to er fra det samme laget. Fredrik Berglund hos Esbjerg, Steffen Højer hos Ob og Mwape Miti hos samme lag (Ob) har alle 15 mål. De to siste spillerne har sammen laget 7 av 10 mål for klubben.

England:
Premier League: Thierry Henry, Arsenal 25 mål
Championship:Nathan Ellington, Wigan. 23 mål
League one: Stuart Elliot, Hull. 26 mål
League two: Phil Jevons, Yeovil. 25 mål

PS! Toppscorer i Norge for øyeblikket er Morten Berre med 4 mål for Vålerenga.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!