RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB scanpix

Her er Evertons nye manager

Sist oppdatert:
Klubben bekrefter.

Roberto Martinez blir onsdag bekreftet som ny manager for Premier League-klubben Everton.

Martinez har de siste sesongene ledet Wigan, og oppnådde sin største suksess denne våren da den lille klubben vant FA-cupen.

I Wigan har han også ved flere anledninger reddet klubben fra nedrykk fra Premier League med et nødskrik, men i vår holdt det ikke og Wigan rykket ned til The Championship.

Spanjolen, som også har en lang spillekarriere bak seg i blant annet England og Skottland, har signert en fireårskontrakt med Everton, skriver klubben i en pressemelding.

Everton må ut med rundt 1,5 millioner pund for å løse Martinez fra kontrakten med Wigan. De tilsvarer rundt 13 millioner norske kroner.

39-åringen har vært favoritt til å lande jobben helt siden David Moyes takket for seg i den blå klubben tidligere i vår. Han sto uten kontrakt etter 2012/13-sesongen.

Moyes til United
Moyes vil fra neste sesong lede Manchester United.

Under Moyes etablerte Everton seg som et lag å regne med i Premier League, og liverpoolklubben holdt som regel til på øvre halvdel av tabellen.

I 2004/05-sesongen ledet Moyes klubben til en fjerdeplass i ligaen, men klarte likevel ikke å nå Champions League, da klubben røk ut i kvalifiseringen.

I den nylig avsluttede sesongen kom Everton på sjuendeplass.

Den blå klubben har lenge prestert bra ved å bruke begrensede midler, og nå gjenstår det å se om Martinez er rett mann til å fortsette i det sporet.

Som manager har Martinez ledet Swansea og Wigan, før han nå altså tar fatt på en ny oppgave.

Three amigos
Som spiller er han kanskje mest kjent for tiden i Wigan, da han var med å ta klubben oppover divisjonen i England. Han var en del av trioen som ble kalt «three amigos».

I tillegg til Martinez besto trioen av Jesus Seba og Isidro Diaz. De ble alle hentet til England av Wigan-formann Dave Whelan.

Martinez har også spilt for klubber som Real Zaragoza, Balaguer, Motherwell, Walsall, Swansea og Chester City. Han la opp som fotballspiller i 2007.

Samme år startet managerkarrieren da han fikk sin første jobb i Swansea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere