*Nettavisen* Sport.

Her er fansens drømmeliste

Foto: Daniel Ochoa De Olza/AP

Hvilke spillere er det supporterne ønsker seg i overgangsvinduet? Og hvem ønsker de vekk?

04.01.09 12:43

Nettavisen har pratet med representanter for de norske supporterklubbene til de engelske Premier League-lagene, og hørt hvem de ønsker til sin favorittklubb – og hvilket daukjøtt de ønsker å kvitte seg med.

Her er svarene de ga (rangert etter klubbens plass på tabellen i øyeblikket):

Liverpool (1. plass) ved Pål Møller:

Hente: Midtbanespillerne har endelig begynt å score, men jeg håper vi kjøper en spiss som holder mål. og ser vel ut som Heskey er mest aktuell. Hadde nok helst sett David Villa, men det er ikke aktuelt, er jeg redd, siden Liverpool ikke vil bruke mye penger på spillerkjøp nå. Personlig synes jeg også det hadde vært veldig hyggelig hvis Owen hadde kommet tilbake, men det er nok bare en drøm.

Kvitte seg med: I utgangspunktet vil jeg ikke si at jeg vil kvitte meg med noen, men det virker som om Pennant går, tydelig at han ikke har noen noe framtid. Det samme med Itandje, som jo ikke får spille på reservelaget engang.

Chelsea (2. plass) ved Even Strete:

Hente: Kommer vel ikke til å kjøpe noe tror jeg. I de siste to sesongene har vi jo ikke kjøpt så mye. Vi trenger jo en ny spiss, så hvis vi kunne kjøpt, ja, Messi, så hadde det vært en hyggelig spiller å ha i klubben.

Kvitte seg med: Leste akkurat at vi vil selge Wayne Bridge til City, selv om vi ikke ønsker det. Malouda til München er derimot helt greit for min del.

Manchester United (3. plass) ved Per Harald Larsen:

Hente: Ingen! De har jo hentet de to serberne nå, og det er bra nok for meg.

Kvitte seg med: Fornøyd med alle jeg har, vil ikke at klubben skal kvitte seg med noen.

Aston Villa (4. plass) ved Thor Karlsen Skjelstad:

Hente: Defoe er jo hetest for tiden, men jeg ønsker meg også Crouch tilbake. O’Neill har en tendens til å gå etter (unge) engelskmenn først og fremst. Vil nok ha handlet litt siden vi har en liten stall.

Kvitte seg med: Ja, vi har hatt en del diskusjoner og Harewood ryker nå tror jeg. Like greit det.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gerry Penny/EPA

Arsenal (5. plass) ved Bård Heggseth:

Hente: En defensiv midtbanespiller, helst Gareth Barry, men det er vel litt urealistisk. Da er alternativet Senna eller Inler fra Udinese. Vi trenger også en kreativ spiller på midten, gjerne Arshavin, men Arteta kunne jeg jo også tenke meg. Det siste ønsket er at Wenger satser på Djourou på stopperplass sammen med Gallas.

Kvitte seg med: Ingen, men Bendtner må snart begynne å vise seg fram snart. Vi har ellers en noe tynn stall, så vi bør nok ikke kvitte oss med så mange.

Everton (6. plass) ved Armand Viik:

Hente: Jeg vet jo de er ute etter en spiss med de skadene vi har. Vi har jo ikke så mye penger for tida, så jeg må jo være litt realistisk. Et lån kan være en mulighet, og da kan man jo sikte litt høyere. Henrik Larsson hadde vært fristende.

Kvitte seg med: I Everton trenger vi alle de vi har, har ingen å avse!

Wigan (7. plass) ved Kent Rabben:

Hente: Vi må jo ha en spiss, og da kunne jeg tenkt med en spiller som Santa Cruz selv om det skulle bli vanskelig. Defoe ønsker seg jo også vekk. Og selvfølgelig vil jeg ha meg Zaki på permanent avtale. Hvis Pienaar skal inn, håper jeg likevel at Valencia blir værende.

Kvitte seg med: Vil egentlig ikke kvitte med så mange, vi har et veldig bra lag nå, men jeg blir ikke lei meg om De Ridder og Kapo går.

Hull (8. plass) ved Per Erik Jarl:

Hente: Tror vi vil hente Marlon King på permanent basis, dessuten håper vi Zayette signerer på permanent basis. Pennant ser også ut til å være på gang, og vi trenger noe på høyresiden, så det er bra. Dessuten ser vi etter en hardtarbeidende midtbanespiller, uten at jeg har tenkt så mye på hvem det skal være. En ny høyreback hadde også vært bra, og da må man vel enten utenlands eller ned i Championship.

Kvitte seg med: Ryan France har nok gjort sin tid i klubben, samt Boyle kunne hatt godt av et utlån, mens det er de færreste er fornøyde med Paul McShane på høyrebacken.

Fulham (9. plass) ved Christer Jensen (tidligere leder i Fulhams norske supporterklubb):

Hente: Vi har en stall som klarer seg godt, og er ikke sikker på hvor mye penger vi har å rutte med, så jeg har ikke tenkt så mye over det. En ving med fart kan være fint. Om Hangeland forsvinner trenger vi helt klart en erstatter, selv om forsvaret fungerte veldig bra den ene kampen han var ute også.

Kvitte seg med: Tja, vi har litt stallfyll som jeg regner med forsvinner, som Erik Nevland og Toni Kallio. Men om noen går blir det nok på free transfer, så da får vi ikke mye penger - med mindre Hangeland eller Jimmy Bullard går, så klart.

West Ham (10. plass) ved Gjermund Holt:

Hente: Med den økonomiske situasjonen i klubben har vi vel ikke akkurat den største ønskelista. Eieren er jo praktisk talt konkurs, så vi håper bare han ikke selger spillere for å få penger i lommeboka før han selger seg ut. Fokuset blir å beholde de vi allerede har, som Bellamy, Matthew Upson, Scott Parker og keeperen Green. Dessuten har sportsdirektøren vår, Gianluca Nani, gode kontakter i Italia, så forhåpentligvis dukker han opp med noen fine høner under hatten...

Kvitte seg med: Nigel Quashie er på lån til Birmingham, og han må gjerne forsvinne dit. Boa Morte tjener en del og kan godt dra han også.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Chris Ratcliffe/AFP

Bolton (11. plass) ved Eirik Titland:

Hente: Det vi trenger er midtbanespillere. Minst én. Det er vel mange som kunne ønske seg en manager, men vi trenger vel aller mest en midtbanespiller. Det ser ut til at vi trenger en i sentralt forsvar også, og da har vi en favoritt her i Bergen i Kristjan Örn Sigurdsson. Men det blir jo å drømme, da.

Kvitte seg med: Det har jeg ikke lyst til å begi med utpå. Så lenge de spiller med logoen på hjertet, er vi fornøyde.

Portsmouth (12. plass) ved Joakim Ellingsen:

Hente: Jeg har ingen konkrete navn, men det er ingen tvil om at vi må forsterke laget. En spiss, et par midtbanespillere. Men det går nok den gærne veien, det har vært elendig etter at Harry Redknapp forsvant. Nå har heldigvis Nadir Belhadj signert permanent kontrakt etter at han har vært hos oss på lån. Det er vi fornøyde med. Og som lokalpatriot kan jeg jo tenke meg Christian Grindheim, men det er nok ikke veldig sannsynlig.

Kvitte seg med: Har lyst til å kvitte meg med et par av afrikanerne, jeg er misfornøyd med både John Utaka og Papa (Bouba) Diop. Og Sol Campbell må vekk - han tjener masse og er en kjempeflopp. Men da må vi få inn erstattere, så klart.

Manchester City (13. plass) ved Ole Fuglestad:

Hente: Personlig synes jeg at det hadde vært småfestlig å se Kaka i lag med Robinho. Men når det gjelder City-supportere generelt, er det vel forskjellige ønsker. Det er rundt 1000 spillere som er blitt koblet. Wayne Bridge blir vel klar i løpet av et par dager. Han er jo venstreback og det er en av de plassene mange mener at vi er svak på.

Det er bare Chelsea som scorer flere mål enn City, så det er vel ikke angrepet vi trenger mest forsterkninger. Mange vil ha mer kraft og fysikk på midtbanen, vi får se.

Kvitte seg med: Tja. Det er alltid et vanskelig spørsmål, spesielt nå som de største hatobjektene er borte. Det er ingen jeg brenner for å få bort akkurat nå.

Newcastle (14. plass) ved Christian Weiseth:

Hente: Vi ønsker jo så mye. Ny eier! Vi ønsker oss litt ro og stabilitet. Vi kunne gjerne tenkt oss å ha fått litt mer, vi savner fortsatt sjefen i forsvaret. En som kan dra med seg de andre og få de til å prestere bedre. Vi har jo en eier som skal ut og vel ikke vil bruke veldig mye penger.

Kvitte seg med: Hvis vi mister Shay Given, må han erstattes. Mister vi Michael Owen, må han erstattes. Vi må se på hva vi mister.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Antonio Scorza/AFP

Sunderland (15. plass) ved Stein-Håkon Nes:

Hente: Jeg registrerer at vi ønsker å få inn en erfaren midtstopper, Tal Ben Haim er jo blitt nevnt, det samme har Joleon Lescott. En ny venstrekant hadde også vært fint, uten at jeg har sett at noen spesielle er blitt koblet til klubben.

Kvitte seg med: Mange kan og bør nok forsvinne, Ross Wallace er utlånt, det samme er Anthony Stokes, og deres tid kan fort være over. Vvi kunne gjerne hatt mer kvalitet enn kvantitet, for å si det sånn. Chimbonda ser også på å være på vei bort fra Sunderland.

Tottenham (16. plass) ved Erik Helgeneset:

Hente: En bedre serieplassering! Man må ha en defensiv midtbanespiller, og jeg regner med at det kommer en ny spiss også. Personlig er jeg veldig fornøyd hvis Defoe kommer, men i supportergruppa er det litt splittet. Vi ville ha Diarra fra Portsmouth, men han gikk til Real Madrid.

Kvitte seg med: Ja, du har jo han egyptiske Hossam Ghaly. Ricardo Rocha. Og ellers har du flere spillere som nettopp er blitt kjøpt, men ikke har slått til. Det er vel for tidlig å si at de ikke er gode nok.

Middlesbrough (17. plass) ved Bjarte W. Hjartøy (ikke medlem i supporterklubben, men trofast Middlesbrough-supporter):

Hente: Først og fremst trenger vi en midtbanespiller, en sentral. Gjerne en ála Steven Gerrard, men vi vil jo ikke ha fengselsfugler på laget vårt...

Kvitte seg med: Julio Arca har vært utrolig dårlig, så han gjør det ikke noe om forsvinner. Men da trenger vi jo som sagt en midtbanespiller.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Russell Cheyne/REUTERS

Stoke (18. plass) ved Frank Dunvold:

Hente: Vi trenger minst en spiss, og noen kantspillere. Det er flere som prater om å hente Marlon Harewood fra Aston Villa, men med Carew skadet blir det nok vanskelig. Aruna Dindane på Lens er god, men om vi får tak i ham er en annen sak. Det er i hvert fall offensive spillere vi trenger, defensivt er vi sterke. Vi kommer til å gjøre det bra, vi er positive!

Kvitte seg med: Det er et puslespill som skal gå opp, men jeg tror egentlig ikke vi kommer til å selge noen.

Blackburn (19. plass) ved Bjarte A. Bakke:

Hente: Vi trenger flere både en høyre og sentral midtbane, sammen med en høyreback. Det er snakk om å få inn El-Hadji Diouf fra Sunderland, som er en fullstendig usmakelig person - det kan du godt skrive. Men vi trenger å overleve, så det kan være aktuelt. Det viktigste er likevel å beholde de vi har. Jeg tror vi klarer å beholde Santa Cruz - om Sam Allardyce vil han skal bli, så blir han.

Kvitte seg med: Ja, vi kan vel lasse av litt her og der. Hører at Ooijer kan være på vei ut, men det er en jeg vil beholde. På midtbanen har vi mange svake - i mine øyne er det bare David Dunn og Tugay som har gjort seg fortjent til plassen. Alle andre bør være åpne for vurdering.

Nettavisen kom ikke i kontakt med medlemmer av Baggies Norway, West Bromwich' norske supporterklubb.


Hvem ønsker du deg til favorittklubben din, og hvem kunne du tenke deg å bli kvitt? Ta debatten i vårt kommentarfelt under!

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag