RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er favorittene til å erstatte Rodgers


TRE KANDIDATER: Steven Gerrard, Jose Mourinho og Jurgen Klopp nevnes alle i forbindelse med Liverpool.
TRE KANDIDATER: Steven Gerrard, Jose Mourinho og Jurgen Klopp nevnes alle i forbindelse med Liverpool. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Dette skriver avisene.

Søndag ettermiddag ble det klart at Brendan Rodgers ikke lenger skal lede Liverpool som manager. Nord-iren fikk fyken over telefon i timene etter at hans menn hadde spilt uavgjort 1-1 mot Everton på Goodison.

Mandag spekuleres det heftig i hvem som skal ta over jobben i den røde klubben. Ikke uventet er det tyske Jürgen Klopp som nå trekkes fram av de fleste mediene på balløya. Troverdige Liverpool Echo er blant dem som skriver at den tidligere Borussia Dortmund-sjefen er ønsket på Anfield.

Journalist James Pearce i Echo skriver at han erfarer at den røde klubben har tatt kontakt med Klopps representanter for å diskutere en avtale.

Lokalavisen hinter også frampå om at Diego Simeone er en såkalt «long shot»-kandidat til jobben. Simeone har hatt stor suksess i Atletico Madrid, men er trolig ikke villig til å forlate den jobben lett.

Både Sky Sports og The Mirror skriver også at Carlo Ancelotti blir vurdert som en mulig kandidat til jobben. Italieneren, med en fortid i Chelsea, befinner seg for tiden i London. Det har ført til spekulasjoner.

BBC ser også for seg at Frank De Boer, som nå er hovedtrener i Ajax, Ronald Koeman, som har gjort det skarpt i Southampton og italienske Walter Mazzarri også er managere som nå vurderes av Liverpools eiere.

Så sent som for noen uker siden ble det meldt fra Italia at Mazzarri var på jobbintervju i nettopp Merseyside-klubben.

Ifølge bookmakerne på balløya er angivelig også Chelsea-manager José Mourinho inne i miksen. Portugiseren er i hardt vær i London for tiden og oddsen på stjernetreneren er faktisk på brukbare 25/1 mandag.

Storavisen The Telegraph trekker fram navn som Garry Monk i Swansea og tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard, men utpeker også tyske Klopp som favoritt til å lande jobben. Telegraph skriver at Liverpool allerede skal ha åpnet samtaler med den ettertraktede treneren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

NEVNES; Frank De Boer, Walter Mazzarri og Ronald Koeman.


Nylig ble det også kjent at André Villas-Boas har gitt beskjed om at han gir seg i russiske Zenit St. Petersburg etter sesongen. Det er en kjent sak at Fenway Sports Group, som eier Liverpool, har sansen for Villas-Boas.

Av mindre trolige navn per dags dato trekkes også Jürgen Klinsmann, Pako Aystaran og Jamie Carragher fram som spennende managernavn.

Sky Italia trekker Roberto Di Matteo opp av hatten.

Fram til en ny mann er på plass, som etter sigende skal være klart innen den 17. oktober, er det trenerteamet med Gary McAllister, Sean O'Driscoll og Pepijn Linders som skal lede treningene for Liverpool.

Siden det nå er landslagspause, kan en ny manager være på plass allerede til neste ligakamp, som spilles mot Tottenham 17. oktober.

Tidligere Liverpool-spiss John Aldridge sier til Liverpool Echo at han tror FSG allerede hadde en avtale med en ny manager klar, da Rodgers fikk beskjed om at han var ferdig og at det nå kun er et tidsspørsmål før den nye mannen blir offentliggjort. Aldridge holder også en knapp på Klopp.

- Jeg mener du bør ha en erstatter klar allerede før du sparker en manager. Jeg vil tro at eierne også tenker sånn og at det har hatt kontakt med en kandidat, i tilfelle det skulle gå galt, sier han.

- Jeg tror det kan være Klopp eller Ancelotti. De Boer nevnes også i avisene. De tre er nok favoritter, sier den klubblegenden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere