RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er feiringen Liverpool har ventet på

ENDELIG: Lazar Markovic feiret sitt første Liverpool-mål.
ENDELIG: Lazar Markovic feiret sitt første Liverpool-mål. Foto: Andrew Matthews (PA / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Endelig scoret 200-millionersmannen.

BOURNEMOUTH - LIVERPOOL 1-3:

I sommer betalte Liverpool rundt 20 millioner pund for å sikre seg Lazar Markovic fra Benfica. Unggutten fra Serbia er spådd en stor karriere.

I England har det imidlertid gått trått for Markovic de første kampene og da han litt uheldig ble utvist mot Basel i en avgjørende Champions League-kamp, begynte mange å lure på om Liverpool hadde hentet nok en flopp.

Formen til serberne har likevel vært stigende de siste kampene og i ligacupkampen mot Bournemouth onsdag, var han svært sentral.

- Briljant Sterling
I første omgang fikk han æren av å sette inn sitt første Liverpool-mål.

En meget snauklipt Raheem Sterling scoret Liverpools ytterligere mål i oppgjøret, mens Dan Gosling nettet for vertene i denne kvartfinalen.

- Vi har vært gjennom en vanskelig periode, men gjorde det bra i dag og fortjente seieren. Det viktigste for meg er at laget vinner. Jeg er også glad for å være involvert i målene, men så lenge vi vinner, er jeg fornøyd, sier Raheem Sterling i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Sterling sier han trives i spissrollen.

- Jeg liker å være der oppe. Uansett hvor jeg spiller, så gir jeg hundre prosent, men jeg tar gjerne denne rollen i laget, sier Sterling.

Adam Lallana skryter også av Sterling.

- Han var briljant. Vi har visst at målene vil komme for ham, sier Lallana.

Tribunefløyte
Raheem Sterling, som altså hadde ny sveis for anledningen, sendte Liverpool i ledelsen etter 20 minutter. Markovic slo et herlig innlegg Jordan Henderson og midtbanemannen headet tilbake på tvers. Der var Sterling og kunne enkelt prikke ballen i mål. Det smakte nok godt for Liverpool-spilleren, etter at han bommet på en rekke store sjanser mot Manchester United søndag.

Playmaker Markovic fikk æren av å doble ledelsen noen minutter senere. Philippe Coutinho avsluttet fra litt spiss vinkel og keeper Artur Boruc reddet. Returen havnet ute hos Markovic som fra distanse bredsidet inn 2-0.

I forkant av scoringen var det for øvrig en snodig situasjon, der Tommy Elphick stoppet helt opp, fordi han trodde han hørte dommerens fløyte. TV 2-reprisen viste imidlertid at fløytelyden kom fra tribunen og ikke dommeren.

Det ble med disse to målene i en omgang der vertene åpnet friskt, men Liverpool etter hvert tok mer og mer over. Gjestene fikk alt for ofte spille sitt gode pasningsspill og Bournemouth la seg svært lavt i presset.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HEI, SVEIS: Raheem Sterling scoret to for Liverpool.


Møter Chelsea
Andre omgang var bare noen minutter gammel da Liverpool igjen økte ledelsen. Adama Lallana spilte igjennom til Sterling og han scoret igjen.

Det kunne virke som kampen var punktert, men vertene ville det annerledes.

55 minutter var spilt da reduseringen kom, ved tidligere Everton-spiller Dan Gosling. Matt Ritchie dro seg fri og spilte ut til Gosling. Han dro seg frekt forbi Liverpools forsvarsspillere og klinket ballen under Brad Jones og i mål.

En lekker scoring og plutselig var det ny spenning i kampen.

Etter dette ble det litt mer nerve i spillet til Liverpool og Bournemouth yppet seg flere ganger. I det 65. minutt fikk blant annet Ryan Fraser en enorm mulighet, men headingen til innbytteren gikk svakt utenfor målet.

Like etter skjøt også målscorer Gosling i stolpen, etter godt angrepsspill.

Flere mål ble det aldri. I den andre kvartfinalen onsdag slo Tottenham ut Newcastle og dermed er Spurs, Liverpool, Chelsea og Sheffield United videre.

Trekningen ble også foretatt etter kampslutt. Liverpool møter Chelsea i semifinalen, mens Tottenham skal ut mot Sheffield United over to kamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere