*Nettavisen* Sport.

Her er flopplaget i Premier League

FLOPP: Marouane Fellaini ble ingen suksess i sin første Manchester United-sesong. Foto: Mike Egerton (PA / NTB scanpix)

Sjekk våre elleve utvalgte.

14.05.14 12:32

Søndag ble siste runde i Premier League spilt og mandag presenterte vi i Nettavisen det vi har kommet fram til som «årets lag» i toppdivisjonen.

Nettavisen-blogger Joacim Jonsson gjorde det samme.

I etterpåklokskapens navn har vi også kåret et såkalt flopplag. Et lag som består av det vi mener har vært de dårligste signeringene. Vi har tatt med både de som ble hentet under sommervinduet og vintervinduet i vurderingen.

Og det er ikke til å komme bort ifra at det har blitt gjort en del feilkjøp hos klubbene det siste snaue året. En rekke spillere som ble hentet for store penger, har ikke slått til som ventet. Spesielt gjelder dette mange spisser.

Siden vi føler at langt flere angrepsspillere, enn defensive spillere, har underprestert denne sesongen har vi satt opp laget i et vågalt 4-3-3-system.

Keeper:
Maarten Stekelenburg (Fulham)

Den nederlandske keeperen ble hentet fra Roma før sesongen og mange trodde kanskje at Fulham hadde gjort et kupp, som de i sin tid gjorde da Edwin van der Sar ble hentet fra italiensk fotball. Stekelenburg var imidlertid ikke god nok under sin tid i Roma og har heller ikke vært det for Fulham. Veteranen ble etter hvert erstattet av David Stockdale mellom stengene.

Forsvar:
Ratzvan Rat (West Ham)

Rumeneren ble hentet til London fra Sjakhtar Donetsk, der han hadde spilt Champions League-fotball. Overgangen kunne i utgangspunktet se ut som en bra avtale for West Ham, men det skulle fort vise seg at Rat ikke var gull og grønne skoger. Backen spilte en del fram til nyttår, men da overgangsvinduet åpent ble partene enig om å avslutte kontrakten. Rat spiller nå i spanske Rayo Vallecano. Trives best på venstre, men må tåle å spille på høyresiden for oss.

Klikk på bildet for å forstørre.

FLOPP: Fernando Amorebieta har ikke lykkes i Fulham. Foto: Anthony Devlin (PA / NTB scanpix)

Fernando Amorebieta (Fulham)
Nok en spiller fra nedrykkslaget Fulham. Fernando Amorebieta var faktisk en ganske ettertraktet spiller før han kom til Craven Cottage. Den tidligere Athletic Bilbao-spilleren var koblet med både Liverpool og Arsenal. Etter én sesong på balløya vet vi hvorfor han ikke endte opp der. Spanjolen har aldri funnet seg helt til rette i Premier League. Fulhams forsvar, som i mange år har vært svært stødig, har denne sesongen sluppet inn flest mål av alle lag.

Juan Cala (Cardiff)
I skarp konkurranse med Sunderland-signeringen Modibo Diakite (Nå i Fiorentina) har vi valgt Ole Gunnar Solskjær-signeringen Juan Cala på den andre stopperplassen. Spanjolen ble hentet av nordmannen for å tette igjen et forsvar som slapp inn mye mål, men Cardiff ble vel bare dårligere defensivt av å få Juan Cala inn. Scoret to mål på de sju kampene han rakk å spille for de «røde», men var ikke i nærheten av å forhindre et klart nedrykk for klubben.

Aly Cissokho (Liverpool)
Det er vel ikke så mange Liverpool-fans som feller en tåre over at Brendan Rodgers trolig ikke har planer om å gjøre låneavtalen for Aly Cissokho permanent. Mange uttrykte skepsis til spilleren allerede da han ble koblet til Merseyside-klubben og det med rette. Ble etter hvert utkonkurrert av unggutten Jon Flanagan, etter å ha vist at han ikke har det som skal til for å dominere på det høyeste Premier League-nivå. Det er nesten litt snålt å tenke på at Lyon i sin tid betalte 15 millioner euro for denne franske backen.

Midtbane:
Erik Lamela (Tottenham)

Tottenham brukte store penger på argentinske Erik Lamela i fjor sommer og han var én av dem som skulle erstatte Gareth Bale. Det kan man trygt si at 22-åringen ikke har levd opp til. Lamela har fått lite spilletid og slitt med skader i store perioder av sesongen. Den offensive spilleren er fortsatt ung og kan helt sikkert slå ut i full blomst på White Hart Lane, men tar man sesongen 2013/14 under betraktning, må han regnes som en stor flopp.

Klikk på bildet for å forstørre.

FLOPP: Erik Lamela har ennå ikke slått ut i full blomst. Foto: Andrew Matthews (PA / NTB scanpix)

Marouane Fellaini (Manchester United)
Ble David Moyes' store sommersignering og var kanskje en årsak til den tidligere United-managerens fall. Fellaini var tidvis strålende i Everton, men har aldri helt klart å tilpasse seg livet i en større klubb. Det virker ikke helt som Uniteds spillestil, selv den Moyes la opp til, passer en type som belgieren. Mannen med den solide sveisen har vært mer til frustrasjon enn glede for klubbens fans denne sesongen og det blir spennende å se om en ny manager vil satse på Fellaini, eller om han med tiden vil bli vist døren på Old Trafford.

Etienne Capoue (Tottenham)
Åpnet lovende i Spurs-trøyen, ble deretter skadet og har siden slitt med å gjøre seg bemerket i Premier League. Spesielt siden Tim Sherwood tok over skuta har Capoue vært ute i kulden. Det har gått flere rykter om at spilleren kan være på vei bort fra klubben igjen, allerede i sommerens overgangsvindu.

Angrep:
Dani Osvaldo

Ble hentet til Southampton for 15 millioner euro, men ble aldri den måljegeren manager Mauricio Pochettino hadde sett for seg. Havnet etter hvert i skyggen av Jay Rodriguez og Ritchie Lambert. Dro til Juventus i januar i jakt på mer spilletid, men har ikke lyktes spesielt bra der, heller. «Den gamle dame» skal ha en opsjon på å kjøpe spissen for 19 millioner euro, så får vi se hva som skjer med 28-åringen med tiden. Om Juventus ikke benytter seg av sin opsjon, vil nok Southampton prøve å kvitte seg med spissen på andre måter.

Klikk på bildet for å forstørre.

FLOPP: Ricky van Wolfswinkel har slitt med måltørke. Foto: Chris Radburn (PA / NTB scanpix)

Roberto Soldado (Tottenham)
Her spiller prisen en god del inn. Tottenham brukte småpene 30 millioner euro på den spanske spissen, men det har ikke blitt noen suksess. Soldado har vist seg sikker fra straffemerket, men ikke så farlig ellers. Neste år fyller spissen 30 år og Tottenham har ikke tid til å vente i evigheter på at han skal slå til. Kan fortsatt bli et bra kjøp, men han har enn så lenge prestert langt under det folk hadde ventet. Kanskje en ny manager kan få fart på Soldado?

«Tricky» Ricky van Wolfswinkel (Norwich)
Her kunne vi like gjerne valgt Jozy Altidore (Sunderland), Andreas Cornelius (Cardiff), Iago Aspas (Liverpool) eller Stevan Jovetic (Manchester City). Alle er spisser som ikke har levert målene av én eller annen grunn. Det skal sies at van Wolfswinkel hadde en ganske begredelig sesong i Portugal, før han kom til Norwich, så det at han ikke har levert er kanskje ikke overraskende, men Norwich betalte 10 millioner euro for en spiss om scoret kun ett fattig ligamål. Det er en flopp! I tillegg rykket de kanarigule ned fra Premier League.

På benken: Jozy Altidore (Sunderland), Andreas Cornelius (Cardiff), Modibo Diakite (Sunderland), Andrea Dossena (Sunderland), Barry Bannan (Crystal Palace), Konstantinos Mitroglou (Fulham), Stevan Jovetic (Manchester City)

Laget ledes selvfølgelig av: David Moyes (ex-Manchester United)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag