*Nettavisen* Sport.

Her er fotballskandalen et faktum

BRÅK: Det ble turbulent under semifinalen i afrikamesterskapet. Foto: Sunday Alamba (AP / NTB scanpix)

Turbulent da Ghana gikk til finale.

Semifinalen fikk et langt avbrekk etter oppskyting av nødbluss, men til slutt kunne Ghana juble over at finaleplassen i Afrikamesterskapet i fotball ble sikret etter 3-0 over vertene fra Ekvatorial-Guinea.

Ghana ledet allerede 3-0 da kampen ble avbrutt med åtte minutter igjen å spille. Frustrerte og sinte hjemmefans skjøt nødbluss mot fansen fra bortelaget, og de måtte rømme fra sine plasser på tribunen. De fant seg en plass bak det ene målet, og scenen lignet mer eller mindre en krigssone.

Ba om ro

Hjemmelagets kaptein, Emilio Nsue, måtte ta mikrofonen for å be sine egne fans om å roe seg ned.

Politiet brukte både tåregass og helikoptre for å roe gemyttene, og tribunene ble nesten tømt for folk før de siste minuttene av kampen kunne ferdigspilles. Dommeren blåste av kampen lenge før de siste åtte minuttene var ferdigspilt. Da tok han ikke sjansen på mer.

Ghana-spillerne måtte forresten ha beskyttelse med skjold av politiet da de gikk inn til pause. Gjennom hele kampen ble det nemlig kastet flasker og andre gjenstander inn på banen.

Niende

Kampen var for øvrig mer eller mindre over etter 1. omgang. Ghana scoret to mål tampen av omgangen. Først scoret Jordan Ayew på straffe etter 42 minutter, og på overtid var det Wakaso Mubarak som ordnet 2-0.

Straffesparket var av det kontroversielle slaget og var det som startet bråket på tribunen.

Jordan Ayews bror André Ayew la på til 3-0 med kvarteret igjen å spille.'

- Jeg er bekymret for våre supportere, sa André Ayew.

I søndagens finale skal Ghana møte Elfenbenskysten.

Ghana er i sin niende finale i Afrikamesterskapet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag