RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er fredagens VM-tips

Foto: JEWEL SAMAD (AFP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Sveits må vinne mens Portugal og Brasil lever fint med uavgjort

Langoddsen domineres selvsagt av fotball-VM. Vi fikk noen små overraskelser i går, og må bare konstatere at New Zealand holdt nullen og viste styrke igjen, mens Italia slapp inn tre mål. Begge er ute. I dag håper og tror vi det skal være enklere å tjene noen kroner på VM-kampene.

Dagens kamper:
Klokken 16.00: Portugal - Brasil
Klokken 16.00: Nord-Korea - Elfenbenskysten
Klokken 20.30: Chile - Spania
Klokken 20.30: Sveits - Honduras

Få VM-scoringene på sms

Portugal - Brasil
Det løsnet skikkelig for Portugal når det først løsnet, og Nord-Korea ble ydmyket 0-7 i landets første og muligens siste direktesendte landskamp på TV. Seks forskjellige spillere scoret, til og med Ronaldo.

Brasil har full pott etter 2-1 over Nord-Korea og 3-1 over Elfenbenskysten. De vinner gruppen med minst uavgjort i dag. Som gruppevinner slipper man muligens, men slett ikke sikkert, å møte Spania i åttendedelsfinale. Spanias gruppe er vidåpen og det kan fort bli Sveits som møter taperen av dette oppgjøret, noe som kan sees på som en fordel for både Portugal og Brasil. Men man må jo spørre seg om Spania virkelig er så forferdelig vanskelig motstand sammenlignet med Chile eller Sveits. Siden kampene i gruppe H går senere på kvelden er det like greit å sette strek for alle spekulasjoner her og nå, vi blir ikke klokere av det, det blir bare gjetting.

Brasils Kaka fikk rødt kort sist og mister denne kampen. Elano ble skadet i samme kamp og det er usikkert om han rekker denne. For Portugal varsles det at Deco spiller i dag.

Begge lag er altså videre med mindre Portugal taper stygt og Elfenbenskysten samtidig vinner med enorme sifre over Nord-Korea, og med enorme mener vi tosifret. Uavgjort virker sannsynlig mellom to lag som kjenner hverandre godt. Uavgjort er et resultat begge lever fint med, og vi gir bortimot 50 prosent sjanse for dette utfallet og spiller derfor U til 2,40 i odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 15.55.

1. Portugal - Brasil 3,35 2,40 2,30

Klikk her for å levere dette spillet.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Nord-Korea - Elfenbenskysten
Nord-Korea kollapset mot Portugal og VM er over etter dagens kamp. De fikk vist seg fra en god side mot Brasil, og de har sjansen igjen i dag, mot et Elfenbenskysten som i realiteten er ute.

Elfenbenskysten har ett poeng og 1-3 i målforskjell, Portugal har fire poeng og 7-0 i målforskjell. Det skiller altså ni mål i favør Portugal, så de må tape stort mens Elfenbenskysten må vinne stort før lagene bytter plass på tabellen.

Det snakkes om at Elfenbenskysten skal legge om til en meget offensiv formasjon, med fire spisser, i et forsøk på å dundre inn et tosifret antall mål på nord-koreanerne og dermed ha en sjans på avansement dersom Portugal samtidig taper. Hvis dette viser seg å stemme, kan det fort komme mål begge veier.

Dette er litt gufne saker med tanke på H, U eller B, for kampen er bortimot betydningsløs. Nord-Korea sloss antagelig for landets leder og nasjonens stolthet uansett, og vi må bare beundre dem for alt arbeidet de legger ned. Dette blir ingen enkel kamp for et Elfenbenskysten som vi mistenker kan slite litt med motivasjonen, hvertfall hvis de ikke får noen raske mål i begynnelsen av kampen.

7,15 i odds på Nord-Korea er høyt og frister. Vårt spill i denne kampen blir likevel over 2,5 mål, noe vi bygger på antagelsen om at Elfenbenskysten vil gå inn for det eneste fornuftige: Å vinne denne kampen med mange, mange mål. Over 2,5 til 1,70 går an. Vi spiller dette i kombinasjon med seier til Sveits, en kamp vi omtaler lenger ned. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 15.55.

10. Nord-Korea - Elfenbenskysten - over/under 2,5 mål 1,70 1,70
38. Sveits - Honduras 1,35 3,70 7,20

Samlet odds: 2,30

Klikk her for å levere dette spillet.

Sveits - Honduras
Sveits var ikke veldig langt unna å score et utligningsmål mot Chile sist, med ti mann på banen. Men samtidig misset Chile enorme målsjanser tidligere i kampen. Sveit er likevel i en utmerket posisjon i dag, med tre poeng fra seieren over Spania skal de bare vinne stort i dag for å avansere på bekostning av Chile eller Spania. 2-0 er nok.

Men, Sveits er mest kjent for sin stramme defensiv, ikke for kalasseire. I dag må de opp og frem og helst score to mål eller mer. Med seier med ett mål eller uavgjort kan Sveits også gå videre, men da er de avhengig av resultatet i den andre kampen. Det skal bli virkelig artig å se Sveits satse offensivt og gå for storseier. I denne sammenheng er det synd at Valon Behrami fikk rødt kort sist og mister denne kampen. Han erstattes av Barnetta. Forsvarsspiller Senderos er ute med skade.

Honduras har blitt et nummer for små både mot Chile og Spania. Skal de avansere nå må de slå Sveits samtidig som Spania taper. Det skiller også fire mål i Honduras disfavør før den siste runden. Honduras er i praksis sjanseløse, og det blir spennende å se hva slags innstilling de tar med seg til dagens kamp. Det må være ganske provoserende at så mange regner med at de skal bli overkjørt av et såpass svak nasjon som Sveits. Men får de et tidlig mål i mot, kan vel selv Honduras miste motet.

Dette skal Sveits ta, og vi tror faktisk de har gode muligheter til å kuppe gruppeseieren i dag. Men det blir ikke lett, Honduras har bare sluppet inn 3 mål tilsammen mot Spania og Chile. Selv om Sveits ikke har for vane å spille offensiv fotball, må treneren ha lagt en plan for hvordan de skal vinne med to mål i dag. Gevinsten for tomålsseier er enorm, Sveits er nødt til å prøve, og vi tror de lykkes.

Vi spiller seier til Sveits med to mål eller mer til 2,12 i odds. 100 kroner settes, spillefristen er klokken 20.25.

39. Sveits - Honduras (0-1) 2,12 3,30 2,50

Klikk her for å levere dette spillet.

Når det gjelder Chile - Spania, en kamp vi gleder oss enormt til å se, synes vi ikke oddsen frister nevneverdig på Spania (1,38). Da frister 6,45 på Chile nesten mer, men når kampen ikke kan spilles som single, blir det verre. Vi står over spill på denne kampen.

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere