*Nettavisen* Sport.

Her er gutten «hele Spania» snakker om

Foto: Afp / Getty Images / All Over Press

Nå raser debatten om Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

20.02.13 20:04

Duellen mellom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi om hvem av de to som er best i fotball, er en diskusjon som får tas en annen gang.

Hvordan de to er som personer, er imidlertid også et tema som ofte diskuteres blant supporterne. Der Messi på den ene siden går for å være en skikkelig «good guy», har Ronaldo ofte blitt stemplet som en «bad boy».

En ny Youtube-video som viser hvordan de to superstjernene reagerer vidt forskjellig, når samme gutt løper ut på banen for å gi dem en klem, har på ny satt i gang en debatt om hvordan verdens to beste fotballspillere egentlig er.

Episoden har raskt blitt en Youtube-hit (er tilsammen sett over én million ganger), og blitt heftig debattert på sosiale medier.

Trekker seg unna
I videoen får man se en gutt komme løpende ut på banen etter kampen mellom Granada og Barcelona, som sistnevnte for øvrig vant 2-1. Han spurter rett bort til Lionel Messi og omfavner argentineren, før sikkerhetsvakter umiddelbart er på plass og river ham vekk.

Messi er tydelig lite lysten på å gjengjelde klemmen, og prøver hele veien å trekke seg vekk fra gutten - og slipper til slutt ut av favnen.

Lionel Messis reaksjon er i seg selv ikke spesielt oppsiktsvekkende. Det som gjør at episoden har fått masse oppmerksomhet, er hvordan Ronaldo reagerte bare noen uker tidligere.

Etter at Real Madrid hadde gått på et stygt ettmålstap mot Granada - hvor Ronaldo scoret det avgjørende selvmålet - ville nemlig samme gutt ha en klem fra portugiseren.

Uten å nøle lot Ronaldo gutten holde rundt ham og gjengjeldte omfavnelsen. Da sikkerhetsvaktene kom stormende til, gjorde Ronaldo tydelig tegn på at alt var i orden og ba tilsynelatende om at de skulle ta det pent med gutten.

Feil bilde av Ronaldo
De to superstjernenes vidt forskjellige reaksjoner har altså ført til heftige diskusjoner om hvordan de to spillerne egentlig er som personer.

Mens Lionel Messi har fått merkelapper som svigermors drøm og «good guy», har Ronaldo på sin side stadig blitt stemplet som en usympatisk «bad boy».

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Canalplus.no

C Mores La Liga-ekspert Petter Veland, er ikke i tvil om at Ronaldo har fått laget et ufortjent negativt bilde av seg selv.

- Jeg vil si at Messis «good guy»-stempel stemmer mye bedre enn «bad boy«-stempelet til Ronaldo. Det negative bildet av Ronaldo som person, er feil. Det er laget av media og den gemene hop, men har strengt tatt ikke mye rot i virkeligheten, sier Petter Veland til Nettavisen, og minner om at Ronaldo er en person som bryr seg.

- Blant annet har han jo viet veldig mye oppmerksomhet og penger til bloddonasjon i hjemlandet, og har flere ganger vist at han bryr seg om viktige saker i samfunnet, fortsetter Veland, som tror at Ronaldos reaksjon på guttens klem var av det helt naturlige slaget.

- Ronaldo er type som egentlig ikke bryr seg så mye om hva andre mener om ham, så at han gjorde dette for å få postitiv PR, har jeg ikke noe tro på. Han har såpass stor selvtillit at han oppfører seg som han vil, og vet at det eneste som betyr noe er at familie, venner og sponsorer vet at han er en flott fyr.

Forskjellige situasjoner
Det at Lionel Messi, som tidligere nevnt, utviste en helt annen reaksjon enn Ronaldo, mener ikke Veland betyr at argentineren er en mindre bra fyr enn man trodde.

Han mener nemlig at de to situasjonene var relativt forskjellig, selv om det var mye som minnet om hverandre.

- I episoden med Ronaldo er sikkerhetsvaktene mye lenger unna, og han får dermed mer tid på å reagere. Med Messi kommer sikkerhetsvaktene løpende til med en eneste gang, og det påvirker nok Messis reaksjon. Hadde ikke vakten vært der, tipper jeg han ville opptrådt likt som Ronaldo, mener C Mores La Liga-orakel.

- Om dette hadde vært en av flere episoder hvor Messi ikke oppført seg som folk forventer, ville det nok kunne spilt en rolle for omdømmet hans. Men akkurat dette har nok ingenting å si, avslutter Petter Veland.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '78AED69A3DBF44D6A337E0CB1034865B', 'to764b5qtkd21ds8szq0awtmv', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-to764b5qtkd21ds8szq0awtmv', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.