RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Hareides pyro-dom

Slike scener ønsker ikke Malmö FF å se flere av på sin arena
Slike scener ønsker ikke Malmö FF å se flere av på sin arena Foto: BJÖRN LINDGREN / (TT / NTB scanpix)
Malmö fikk pyrobot etter Salzburg-kampen.

Få timer før mesterligadebuten mot Juventus, fikk Malmö vite UEFAs straff for tilskuernes bruk av pyroteknikk i hjemmekampen mot Salzburg. Foreløpig slipper klubben med 250.000 kroner i bot.

Bruk av bengalske lys laget en liten brann bak Malmö-målet i annen omgang av 3-0-seieren (4-2 sammenlagt), som sendte Åge Hareides lag videre til mesterligaens gruppespill.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ser alvorlig på saken, men har i første omgang gitt MFF en saftig bot. Dessuten har klubben fått en betinget straff som sier at laget må spille uten publikum på den ene tribuneseksjonen ved et nytt lovbrudd de neste to årene.

Det melder Malmö på sitt nettsted.

Kan straffes hardere

– I klartekst betyr dette at vi har tilgang til hele stadion i de kommende hjemmekampene i Champions League. Men om Malmö FF, og da inkluderer jeg alle på tribunene, gjør en forseelse i kommende hjemme- eller bortekamper, blir vi tvunget til å spille uten publikum på den nordre tribunen. Vi risikerer også en enda strengere straff i framtiden, sier administrerende direktør Niclas Carlnén i MFF.

– Nå har vi fått en siste advarsel av UEFA. Om vi ønsker å benytte hele arenaen, er det på tide at vi begynner å følge reglene som gjelder. Tribunene er til for alle, og vi ønsker sikre, trygge og stemningsfulle arrangementer. Pyroteknikk er absolutt forbudt, fortsetter Carlnén.

Malmö åpner mesterligaen med bortekamp mot storklubben Juventus tirsdag. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere