RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Høgmos beste Zlatan-minne

ØYEBLIKKET: EM, 2004: Zlatan Ibrahimovic utligner til 1-1 i det 85. minutt av Sveriges match mot Italia. Det er det Zlatan-øyeblikket som landslagssjef Per-Mathias Høgmo husker aller best.
ØYEBLIKKET: EM, 2004: Zlatan Ibrahimovic utligner til 1-1 i det 85. minutt av Sveriges match mot Italia. Det er det Zlatan-øyeblikket som landslagssjef Per-Mathias Høgmo husker aller best. Foto: Phil Cole (Getty Images)
To nye forfall til Sverige-matchen. Men Zlatan Ibrahimovic kommer.

LILLESTRØM (Nettavisen): Lørdag formiddag møtte en blid landslagssjef pressen på Lillestrøm. For Per-Mathias Høgmo har mer enn de kommende landskampene mot Sverige og Aserbajdsjan å glede seg til denne helgen.

- Det er noen spennende to dager som ligger foran, sier Høgmo.

- Det blir mest sannsynlig tidenes tilskuerrekord i Tippeligaen i dag, på Ullevål, fortsetter landslagssjefen, før han blir avbrutt av VG-journalist Morten Stokstad:

- Hei, Rosenborg mot Lillestrøm i '85.

- Hvor mange var det da?

- Over 30.000.

- Ja, vel. Tilskuerrekord i moderne tid, da, ler Høgmo.

- Det blir rekord på Ullevål, det er veldig positivt. Og det er Champions League-finale i kveld. Også starter kvinne-VM.

- Noe kunstnerisk over det

Men Høgmo har mer å glede seg til: Mandag kommer en av verdens unektelig beste spillere, Zlatan Ibrahimovic, til Ullevål Stadion.

På spørsmål om hvilket Zlatan-øyeblikk Høgmo husker best, svarer han dette:

- Han har hatt så mange avgjørende scoringer. Han har et ekstremt skudd, og tekniske finesser. Men det hælsparket som resulterte i mål må stå øverst, kanskje.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

PRESSETREFF: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo under pressetreffet på Lillestrøm på lørdag.

Høgmo sikter til den avgjørende 1-1-scoringen Zlatan puttet for Sverige mot Italia i det 85. minuttet i EM i 2004; en scoring som senere skulle resultere i at italienerne røyk ut allerede i gruppespillet, mens både Sverige og Danmark tok seg videre til kvartfinalen i sluttspillet.

- Hvorfor akkurat den scoringen?

- Det var noe kunstnerisk over det. Den kom ut av ingenting. Det var typisk for kunstneren Zlatan. Også var det selvfølgelig en særlig viktig scoring.

Se Zlatan snakke om målet nederst i artikkelen.

Vil drille sonespillet

Men Høgmo kommer ikke kun til å fokusere på Zlatan når det svenske landslaget kommer på besøk på mandag.

- For oss er kampen på mandag en viktig test, og en oppkjøring til Aserbajdsjan-kampen, sier han.

- Vi ønsker å drille vårt sonespill i både høyt, middels og lavt press, og dermed fange opp enkeltspillere som Zlatan, er alt han vil si om hvordan stoppe den svenske superstjernen.

PS: Ytterligere to spillere har meldt forfall til landskampene mot Sverige og Aserbajdsjan.

- Jone Samuelsen har en rygg som har plaget ham lenge, og er ute av troppen. Harmeet Singh har hatt en akillesbelastning over lengre tid, og har også meldt forfall, forteller landslagssjefen.

Se Zlatan snakke om EM 2004-målet her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere