RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Høgmos Ødegaard-bønn

TATT UT: Strømsgodsets Martin Ødegaard.
TATT UT: Strømsgodsets Martin Ødegaard. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
- Vi venter at de gjør det, sier Norges trener.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Tirsdag ble det klart at 15 år gamle Martin Ødegaard er tatt ut på det norske landslaget i fotball.

Unggutten er med i troppen som møter Malta og Bulgaria i EM-kvalifiseringen. To kamper der Norge helst bør plukke poeng for å henge med i gruppen.

Det var ventet at Ødegaard ville få sjansen denne gangen, etter at en skade satte stopper for ham mot Italia tidligere i høst. Strømsgodset-profilen imponerte blant annet tidvis mot Viking under en tippeligakamp lørdag.

Dommerbønn
Etter kampen uttrykte imidlertid Viking-sjef Kjell Jonevret bekymring for at motspillere på internasjonalt nivå, ikke er like «snille» motspillere i Norge.

- Jeg vet ikke om en malteser, en italiener eller en kroat vil være like snille med ham. Rekker motspilleren å henge med, så kan det fort smelle, sa han.

Da Nettavisen fikk en prat med landslagssjef Per-Mathias Høgmo tirsdag, etter at troppen var tatt ut, spurte vi om han var bekymret for et slikt scenario.

Høgmos svar var på mange måter en appell, eller en oppfordring, til dommerne.

- Det er derfor vi har toppdommere. De skal til enhver tid verne om spillerne. Det venter jeg at de til enhver tid gjør, sier Høgmo til Nettavisen.

Ødegaards far og rådgiver, Hans-Erik Ødegaard, sa til Nettavisen tidligeretirsdag at han heller ikke er redd for å slippe sønnen løs på et slikt nivå.

- God nok
Høgmo sier også at han ikke er redd for å bruke Ødegaard fra start.

- Han er tatt ut på bakgrunn av det han har prestert og alle som er tatt ut i denne troppen er aktuelle, og gode nok, for en startplass, sier treneren.

Det siste året er det Mats Møller Dæhli som har vært den fremste eksponenten for kreativitet i det norske laget. Høgmo er ikke redd for at Dæhli og Ødegaard blir for like og kan fint bruke begge samtidig.

- Vi spiller med kanter som operer i mellomrom. Vi har spilt med to spisser, men kan også spille med en hengende spiss. Vi trenger spillere med mellomromskompetanse. Per Ciljan Skjelbred har også det. Dæhli og Ødegaard kan være på banen samtidig, vi får se an, sier Høgmo.

- Verktøy
Han er ikke i tvil om at Ødegaard kan bli en «boksåpner» for Norge.

- Ja, han har vist på en fremdragende måte at han kan åpne opp motstanderen. Det er et verktøy vi kan bruke, sier Norges trener.

Høgmo venter at hans gutter kommer til å skape flere sjanser i møtene med Malta og Bulgaria. Mot Italia ble det hele null skudd på mål.

- På de siste fem kampene, mot sterk motstand, har vi to uavgjort og tre tap. Vi har sett referanser på hva som kreves på det nivået. Nå må vi få igjen den offensive samhandlingen og omsette et spillemessig overtak til scoringer.

- Vi må også ha fokus på et stabilt forsvarsspiller, sier Høgmo.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere