RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KOMMER TIL KORT: Diego Costa er blant kandidatene til prestisjetung pris. Det er ikke Lionel Messi.
KOMMER TIL KORT: Diego Costa er blant kandidatene til prestisjetung pris. Det er ikke Lionel Messi. Foto: MIGUEL LOPEZ (All Over Press)

Her er ikke engang Messi god nok

Sist oppdatert:
Superstjernen ble ikke nominert.

For Lionel Messi er det nærmest blitt en vanesak med prisdryss og utmerkelser på rekke og rad etter hver eneste sesong.

Men da det spanske ligasystemet presenterte de nominerte i klassen for fjorårsesongens beste spiss ble Messi ikke engang inkludert blant kandidatene.

Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo, tidligere Atlético Madrid-spiss Diego Costa og Real Sociedads Carlos Vela er de tre som kjemper om prisen, skriver avisen AS.

«Underdog»

Trekløveret imponerte på hver sin front i en sesong der Atlético snøt både Barcelona og Real Madrid for ligagullet, mens de hvite fra hovedstaden slo ligamesteren i Champions League-finalen etter å ha snudd oppgjøret i ekstraomgangene.

Mer oppsiktskvekkende er det at den tidligere Arsenal-floppen Carlos Vela settes høyere enn Lionel Messi på lista over aktuelle navn.

25-åringen fra den populære feriebyen Cancún i Mexico traff nettmaskene 16 ganger på 37 opptredener for Sociedad. Det var med på å sikre den baskiske klubben sjuendeplass på sluttabellen, samt muligheten til spill i Europa League.

Den sjansen ble for øvrig forspilt med 1-3-tap for russiske Krasnodar over to kamper i siste kvalikrunde.

Nådde ikke opp

Til sammenligning sto Lionel Messi for 36 scoringer for Barcelona, derav 28 i serien, til tross for over to måneders skadeopphold.

Diego Costa scoret 27 ganger på 35 ligakamper i Atlético Madrids gullsesong, før han meldte overgang til Chelsea og Premier League i sommer.

Den største favoritten til å stikke av med utmerkelsen er likevel Cristiano Ronaldo. Portugiseren banket inn 31 mål i La Liga, og hele 48 totalt i alle turneringer.

Vinneren avsløres på en prisutdeling 27. oktober.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere