*Nettavisen* Sport.

Her er Jonevrets nye assistent

Foto: Anders Vanderloock / Scanpix

Kåre Ingebrigtsen skal hjelpe Kjell Jonevret med å gjenreise Viking.

23.07.12 13:18

Viking presenterte sin nye assistenttrener under en pressekonferanse i dag.

- Jeg ser på Viking som en storklubb og jeg har lyst til å jobbe i en storklubb. Jeg ønsker å være med på å føre Viking tilbake i toppen, sier Kåre Ingebrigtsen.

«Brutter'n» har en stund vært i Vikings søkelys, og var i forrige uke også på besøk i Stavanger, skriver Rogalands Avis.

Vikings nye assistentrener møtte spillerne i Viking mandag formiddag etter å ha skrevet under på en kontrakt av samme lengde som hovedtrener Kjell Jonevret har, tre og et halvt år. Ingebrigtsen ser store muligheter i sin nye jobb.

- Viking har over tid oppnådd for dårlige resultater. Det må vi erkjenne. Men både Viking og Stavanger har stolte tradisjoner. Jeg tror det er interesse for å spille i Viking fra hele Norge, og vi må gjøre det enda mer interessant å komme hit. Samtidig har Viking vært gode til å utvikle unge spillere. Miksen av etablerte og yngre spillere må bli så god at vi kommer oss ut i Europa igjen, mener Ingebrigtsen.

Trippel seriemester
Ingebrigtsen (46) fikk sitt gjennombrudd som spiller i Rosenborg der han spilte i en årreke, og ble cupmester og seriemester tre ganger med Rosenborg i løpet av seks sesonger før han ble proff i Manchester City. Der fikk han bare 15 kamper før han flyttet på seg igjen.

Han har også spilt for Malvik Idrettslag, Byåsen IL, Frigg, Utleira IL, Lillestrøm og Strømsgodset.

Kåre Ingebrigtsen spilte i tillegg 23 kamper for Norge og scoret ett mål. Han la opp i 1997 etter et benbrudd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

- En kapasitet
Denne bakgrunnen er noe av det Viking legger vekt på ved ansettelsen.

- Vi ønsket å hente en renommert kapasitet med erfaring fra tippeliganivå. Kåre har bakgrunn fra de to fremste norske fotballskolene i nyere tid – Eggens Rosenborg og Drillos Norge og hadde en sentral rolle i å forme Rosenborg-modellen. Tippeliganivået viste han i Bodø/Glimt. Vi tror også han har personligheten til å utgjøre en sterk duo med Kjell Jonevret, sier Christian Rugland, styreleder i Viking FK.

Når Kåre Ingebrigtsen nå skifter til mørkeblått, er det i forlengelsen av en trenerkarriere som på seniornivå tok til i 2007. Det året trente Ingebrigtsen Ranheim fram til 3. plass i 2. divisjon, før han mot slutten av sesongen steppet inn som assistenttrener for Trond Henriksen i Rosenborg.

I 2008 gikk veien videre til Bodø/Glimt, som var nyopprykket i Tippeligaen. Nordlendingene sluttet med en overraskende sterk fjerdeplass. I 2009 ble laget så nummer 15 i Tippeligaen, og i 2010 nummer 6 i Adeccoligaen.

I mai 2011 skiltes Ingebrigtsen og Glimts veier.

Les flere saker fra Rogalands Avis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.