RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TABBE: Igor Akinfeev rotet ballen i mål mot Sør-Korea. Kampen endte til slutt 1-1.
TABBE: Igor Akinfeev rotet ballen i mål mot Sør-Korea. Kampen endte til slutt 1-1. Foto: David Gray (Reuters)

Her er kjempetabben et faktum

Sist oppdatert:
Russlands keeper rotet det til for seg selv og lagkameratene.

RUSSLAND - SØR-KOREA 1-1:

Russland-keeper Igor Akinfeev kan prise seg lykkelig for at målet han slapp inn i andreomgang mot Sør-Korea ikke ble kampens eneste.

Scoringen må, dessverre for den ellers solide CSKA-sisteskansen, kategoriseres som en ordentlig keepertabbe, da han glapp ballen over hodet og inn i mål.

Heldigvis for Akinfeev utlignet Aleksandr Kerzjakov den sørkoreanske ledelsen og sørget for at lagene fikk med seg ett poeng hver fra sin første VM-kamp.

Capello hyller helten
VMs best betalte trener, Russlands italienske sjef Fabio Capello, var brukbart fornøyd med det.

- Det var en god kamp, de løp mye i første omgang, men ble slitne. Målet de scoret var ikke lett for oss, men spillernes reaksjon var veldig god, sa Capello til BBC.

Og det at spillerne viser karakter og slår tilbake etter å ha fått et tabbemål i trynet, er noe Capello virkelig setter pris på.

- Det er veldig viktig for meg, reaksjonen. Vi hadde også muligheten til å score et andre mål. Jeg kjenner Kerzjakov godt, og han er en fantastisk spiller. Han gir oss alltid muligheten til å score mål, uttalte Capello.

Kerzjakovs scoring gjør ham til Russlands mestscorende spiller gjennom tidene. Han deler nå førsteplassen med Vladimir Besjastnykh. Begge har scoret 26 mål for det russiske landslaget.

Zzzz ...
Det var lite å skrive hjem om etter den første omgangen på Arena Pantanal og ingen av lagene klarte å spille seg fram til de helt store målsjansene.

Nærmest for Russland var midstopper Sergej Ignasjevitsj, som like godt banket til på et frispark fra 35-40 meter. Sung-Ryong Lee var med på rett plass og dyttet returen vekk fra farlig rom.

Fakta: Spillerbørs

Klikk for å åpne faktaboksen
 

RUSSLAND:
Igor Akinfeev - 3
Andrej Jetsjenko - 5
Sergej Ignasjevitsj - 5
Vasilij Berezutskij - 6
Dimitrij Kombarov - 6
Denis Glusjakov - 5
Viktor Fajzulin - 5
Jurij Zjirkov (ut 71.) - 4
Aleksandr Samedov - 5
Oleg Sjatov (ut 60.) - 5
Aleksandr Kokorin - 5
---
Alan Dzagojev (inn 60.) - 4
Aleksandr Kersjakov (inn 71.) - ikke vurdert
Igor Denisov (inn 72.) - ikke vurdert

SØR-KOREA:
Sung-Ryong Jung - 4
Young Lee - 4
Young-Gwon Kim - 5
Jeong-Ho Hong (ut 73.) - 5
Suk-Young Yun - 4
Seung Yueng Ki - 6 BB
Kook-Young Han - 5
Chung-Young Lee - 5
Ja-Cheol Koo - 5
Heung-Min Son (ut 83.) - 6
Chu-Young Park (ut 56.) - 4
---
Keun-Ho Lee (inn 56.) - 4
Seok-Ho Hwang (inn 73.) - ikke vurdert
Bo-Kyung Kim (inn 83.) - ikke vurdert

I motsatt ende var Ja-Cheol Koo svært nær ved å tegne seg på scoringslisten. Mainz-spillerens avslutning fra distanse gikk via en russisk forsvarsspiller og snek seg like utenfor stanga.

Heung-Min Son var også farlig frampå fem minutter før pause, men sørkoreanerens avslutning havnet ca ti meter over Igor Akinfeevs mål.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Usikker Akinfeev
Etter å ha bydd på lite underholdning i førsteomgang, viste russerne lovende takter i starten av den andre, da Vasilij Beresutskij steg til værs og stanget en corner i nettveggen - riktig nok på feil side, sett med russiske øyne.

Sørkoreanerne fortsatte å prøve seg fra distanse, men Akinfeev var med på notene, til tross for noen veldig unødvendige returer.

For Akinfeev så virkelig ut til å slite med å holde ballen i fast grep i møtet med Sør-Korea. Midtveis i andre omgang skulle det også straffe seg. Keun-Ho Lee prøvde seg på et nytt skudd fra distanse, og Akinfeev fomlet ballen over streken til sørkoreansk ledelse. En scoring som kunne mye om Pat Bonners tabbe i åttedelsfinalen mot Nederland i 1994.

Russerne brukte imidlertid ikke lang tid på å slå tilbake. Etter en del klabb og babb i feltet dukket innbytter Aleksandr Kerzjakov opp og pirket ballen i nettet.

Sørkoreanerne ropte forgjeves på offside og scoringen ble tellende.

Dermed deler lagene andreplassen i Gruppe H, bak Belgia, som slo Algerie 2-1 tirsdag.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere