*Nettavisen* Sport.

Her er Kjetil Rekdals potet

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix / Montasje Nettavisen

Edvard Skagestad spiller i alle andre posisjoner enn den han ønsker å spille i.

AALESUND - MOLDE 0-1:

AALESUND (Nettavisen): Høyreback, venstreback, midtstopper, midtbanespiller, venstrekant, høyrekant og spiss. Edvard Skagestad flyttes rundt om i laget raskere enn sitt eget hår vokser.

Med midtbanespillerne Jason Morrison, Fredrik Ulvestad, Amund Skiri og Peter Orry Larsen indisponible, kunne Skagestad komplettere sin egen liste med å få prøve seg som sentral midtbanespiller mot Molde.

- Nå har jeg spilt i alle tenkelige posisjoner. Det er jo en liten milepæl, sier 24-åringen til Nettavisen.

- På grunn av alle skadene var jeg forberedt på å måtte spille på midtbanen mot Molde. Det var ikke så mange alternativer, og jeg spiller der Kjetil Rekdal setter meg opp.

Faktisk er det i midtforsvaret at midtstopperen har færrest tippeligaminutter. I seriesammenheng har Skagestad kun 24 minutter som midtstopper. De fikk han på Lerkendal i forrige bortekamp.

- Det er midtstopper jeg er. Det er i den posisjonen jeg føler jeg er best, og hvor jeg aller helst ønsker å spille. Det er klart at det er kjedelig å aldri få prøve seg der. Men Daniel Arnefjord og Jonatan Tollås presterer meget bra, og de er per i dag bedre midtstoppere enn meg, innrømmer Skagestad.

Kan stå i mål også
Derfor kan det bli flere kamper i uvante posisjoner for den allsidige 24-åringen. Etter å ha prøvd seg i samtlige posisjoner som utespiller, er det etter Molde-kampen kun keeperplassen som gjenstår.

- Som ung stod jeg noen kamper i mål, men da fløy jeg bare rundt hit og dit. Men jeg stiller opp som keeper om jeg må. Jeg er en kameleon; jeg kan spille over alt, sier Skagestad og gliser.

- Hvis du ikke får spille i midtforsvaret: Hvilken posisjon foretrekker du da?

- Jeg likte meg godt på midtbanen og spiller gjerne der igjen. Michael Barrantes vandrer mye, og hovedoppgaven min var å dekke opp rommene bak ham. Det er noe som passer meg bra. Med mer trening, erfaring og coaching, er det en posisjon som jeg tror kan passe meg. Samtidig fungerer Barrantes, Morrison og Ulvestad veldig bra sammen. «Ulv» er veldig god til å dekke opp rommene bak Barrantes, sier Skagestad til Nettavisen.

Han klarte seg - etter forutsetningene – bra mot Moldes meget velspillende og tekniske midtbane.

- Det er svært gode med ballen og forflytter seg smart og raskt. Sann sett var det kanskje det verste laget å debutere som midtbanespiller mot. Til tider føltes det ut som vi var én mindre på midtbanen, forteller cupfinalisten fra 2010.

Tapte midtstopperkampen
Etter kampen skrøt Rekdal av hvordan Skagestad løste oppgaven.

- Midtbanen er den lagdelen hvor vi er best forspent og hvor jeg aldri har sett for meg at vi kunne få problemer. Men med så mange skader, hadde jeg ikke så mye annet valg: Vi ble tvunget til å spille mer primitivt og direkte. Jeg synes Skagestad klarte seg veldig bra på midtbanen. Edvard er en tøffing med meget bra fysikk og allroundegenskaper. Han kjemper hardt og løser oppgavene etter det man kan forvente. Det er viktig å ha slike typer i laget, mener AaFK-treneren.

Rekdal hentet Edvard Skagestad fra Follo foran fjorårssesongen. I sesongoppkjøringen ble Skagestad drillet som midtstopper, men mistet etter hvert plassen til Ville Jalasto. Dernest begynte Jonatan Tollås Nation å storspille i tospann med Daniel Arnefjord. I år har duoen vært blant Rekdals mest benyttede.

- Edvard tapte midtstopperkampen foran forrige sesong og ble da nr. 4 i rekken. Nå har Ville forsvunnet, men så lenge Tollås og Arnefjord spiller som de gjør, er det ingen grunn til å gjøre endringer der, sier Rekdal til Nettavisen.

Akkurat det har Skagestad avfunnet seg med. Etter sesongen kan imidlertid Arnefjord forsvinne, noe som kan bane vei for Skagestad.

- Det er ikke så mye jeg tenker på, men skulle han dra, vil nok klubben hente inn en ny midtstopper. Jeg regner med at jeg da vil kunne konkurrere på like vilkår med eventuelle nykommere, forteller midtstopperen, som enn så lenge får spille i alle andre posisjoner enn den han ønsker å spille i.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.