*Nettavisen* Sport.

Her er Klopps melding til Deila

TOK KONTAKT: Jurgen Klopp sendte sine gratulasjoner til Ronny Deila etter fredagens nyhet. Foto: Montasje (NTB scanpix)

Superstjernen tok kontakt med Celtic etter at nordmannen ble ansatt som klubbens nye manager.

06.06.14 17:42

Fredag ettermiddag ble det klart at Ronny Deila overtar som ny manager i den skotske storklubben Celtic fra Glasgow. Han kommer fra jobben som hovedtrener i Strømsgodset i Tippeligaen.

Det har de siste dagene blitt klart at nordmannen, som har ledet Godset til både ligagull og cuptriumf, har vært favoritt til å få jobben hos skottene. Fredag ble det hele altså klart.

Timer etter at ansettelsen ble kjent, møtte den norske treneren pressen på Celtic Park. Et av spørsmålene som kom fra skotske journalister handlet imidlertid om en tysk trener. I skotske medier har nemlig Deila allerede blitt sammenlignet med Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp.

Fikk Klopp-beskjed
Fredag ettermiddag tok Dortmund-sjefen kontakt med Celtic for å sende sine lykkeønskninger til den norske sjefen.

- En flott klubb med flotte fans får en flott manager. Jeg er veldig glad på Ronny Deilas vegne og ønsker ham stor suksess, sier Klopp ifølge Celtics offisielle hjemmeside.

- Ikke Klopp
Deila er klar på at han ikke er Klopp, men bekrefter at han beundrer tyskeren.

- Jeg er Ronny Deila, ikke Jürgen Klopp. Men Klopp er en moderne leder. Han er nær spillerne sine og de trenger det. Spillerne må føle seg elsket. Han gjør det og er en fantastisk trener, sier Deila.

- Klopp er også en ambassadør for offensiv fotball. Det gir energi til hele stadion. Celtic Park er også en arena som trenger energi. Publikum vil se angrepsfotball. Vi skal være vanskelig å slå hjemme.

HTML EMBED


HTML EMBED


Deila forteller videre at han har lært av mange klubber og managere.

- Når du har oppnådd mye, får du muligheten til å møte mange interessante mennesker. Det er slike erfaringer du lærer av. Jeg har fått gode referanser av de jeg har møtt og det tar jeg med meg. Jeg tar med meg noe av det, ikke alt. Du lærer i grunn fra dag til dag, sier nordmannen til pressen.

- Jeg har vært i Rennes og lært. Jeg har vært i Borussia Dortmund, i Liverpool, i Manchester City. I fjor var jeg også i Barcelona. Jeg har vært mange steder, forteller den tidligere Godset-sjefen.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY JOBB: Ronny Deila møtte pressen for første gang som Celtic-manager. Foto: Russell Cheyne (Reuters / NTB scanpix)

- Lært av Hodgson
Celtic-manageren kunne også avsløre at han har lært litt av Roy Hodgson.

- Jeg var på tur til Fulham for en tid tilbake. Og møtte ham. Jeg har lært mye om forsvarsspill av Roy Hodgson. Ikke så mye angrepsmessig, men en del om forsvar, sier han om Englands landslagssjef.

Deila innrømmer at det er litt trist å forlate Drammen, men var aldri i tvil når tilbudet kom.

- Jeg vil takke for ni fantastiske år i Strømsgodset. Det har vært et utrolig eventyr. Men alle har visst at jeg hadde ambisjoner om å dra videre. Jeg har ikke ønsket å gå til en annen norsk klubb, så det måtte være en internasjonal klubb. Nå var tiden riktig. Jeg tror Godset-fansen er enig med meg.

- Godset har fortsatt mulighet til å bli bedre, selvfølgelig. Det er en klubb som har vært langt unna toppen i mange år, men kjempet om medaljer de siste tre-fire årene. Det er ingen stor klubb, men det er bra folk som jobber der. De må bare fortsette med det de har gjort, sier manageren.

Kan møtes
Både Strømsgodset og Celtic skal ut i Champions League-kvalifisering til sommeren og det kan være en sjanse for at de to faktisk møtes i den tredje runden av denne kvalifiseringen.

- Jeg håper vi møtes i gruppespillet, sier Deila og ler.

Han er klar på at Champions League er et viktig mål for både han og den skotske klubben.

- For meg handler dette om å vinne trofeer, komme til Europa og utvikle spillere. Jeg ønsker å skape en kultur innen klubben, utvikle den kulturen som er her videre. Jeg ønsker også å jobbe på en slik måte at flere talenter fra ungdomsakademiet til Celtic kan ta steget opp på A-laget, sier nordmannen.

Celtics styreformann, Peter Lawwell, sier på pressekonferansen at Deila har blitt undersøkt nøye før ansettelsen. Den skotske klubben landet på at telemarkingen var den beste mannen for jobben.

- Det har vært en grundig prosess, med flere intervjuer. Ronny pekte seg ut som den beste kandidaten. Jeg er gald for at vi har fått ham hit. Han er en ung trener som liker å utvikle spillere, sier styreformannen.

- En varme
Deila føler også at Celtic er riktig steg i karrieren.

- Jeg er veldig stolt. Dette er riktig trekk for meg nå etter ni år i Strømsgodset. Dette er riktig tidspunkt for å dra videre og det var lett å ta avgjørelsen da forespørselen kom, sier Deila.

- Jeg har snakket med mye med folk i klubben. Jeg føler det er en varme blant ledelsen, fansen og resten av klubben, som gjør at det virker som en familie. Det er verdier jeg føler meg hjemme med.

På pressekonferansen ble det også klart at keeperen Craig Gordon trolig blir Deilas første nykommer i Celtic-troppen. Peter Lawwell fortalte at Deila begynner arbeidet med Celtic så fort som mulig.

Det til tross for at Godset og CEetic først ble enig om kompensasjon, mens Deila satt i pressekonferanse i Glasgow.

- Strømsgodset-trener Ronny Deila ble fredag presentert som ny Celtic-manager. Senere fredag ble også klubbene enige om en kompensasjon som frigjør Deila fra kontrakten, skriver Strømsgodset på sin hjemmeside.

- Klubben er stolt over at vi ikke nå bare har lyktes med å få våre talenter ut i de store ligaer, men at også vår hovedtrener de siste årene tar steget ut til en av de største klubbene i Europa. Dette er et klart signal om at det gjøres mye riktig, og at vi kan være stolte over et svært godt team både på og utenfor banen. Strømsgodset takker Ronny Deila for alt han har vært med å skape som frontfiguren i klubbens arbeid med å etablere Strømsgodset i toppen av norsk fotball. Vi ønsker han lykke til i Skottland, heter det videre.

Se Ronny Deila snakke om sitt forhold til Celtic Park:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=Ll0YqCf7rHEA1gV7bOXrbjDAnwcABa-tSn4enfJG7mCZ28On-8rPp3Xe9M-h0J1PSpnHoaZ6rPxejTbG3XyM71SDZOKiasQY_a9QyY8TkH4l9myZiLayD8axhRJ8qKUa3Zo1MECGuaE&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.