*Nettavisen* Sport.

Her er Kniksen-vinnerne

Foto: Afp/Scanpix

Fem av sju priser havnet på Vestlandet.

27.11.11 22:33

Den årlige Kniksen-kåringen er gjennomført, og vestlandsklubbene kunne glede seg over å ta imot fem av sju priser.

Espen Bugge Pettersen har vært strålende for Molde denne sesongen. Landslagskeeperen ble hedret med tittelen årets keeper.

Årets forsvarsspiller, Even Hovland, har vært en bauta i Sogndals vellykkede kamp om å overleve i Tippeligaen. Før møtet med Molde mottok 22-åringen prisen foran hjemmepublikummet på Fosshaugane.

Michael Barrantes Rojas ble den store helten da Aalesund sikret seg kongepokalen og europacupspill neste sesong etter seieren mot Brann i cupfinalen. Costaricaneren kan også glede seg over å bli kåret til årets midtbanespiller.

Haugesunds Nikola Djurdic har levert 12 mål og ni målgivende pasninger denne sesongen. Før serieavslutningen mot Strømsgodset fikk serberen det synlige beviset på at han er årets angrepsspiller i Tippeligaen.

Det var nok ingen som ble overrasket da Ole Gunnar Solskjær ble kåret til årets trener i Tippeligaen. Den tidligere United-spilleren har ført Molde til klubbens første seriegull i sin første sesong som hovedtrener i rosenes by.

Sigurd Rushfeldt har en fenomenal karriere bak seg. Tromsø-spissen er mestscorende i Tippeligaen gjennom tidene og mottok den prestisjefylte hedersprisen etter Tromsøs 6-1-seier mot Start.

Den gjeveste prisen, Årets Kniksen, gikk til Hannovers Mohammed Abdellaoue. Nordmannen har banket inn 18 mål for Hannover i 2011 og har virkelig gjort seg bemerket i Bundesliga.

- Denne prisen betyr utrolig mye når jeg vet hvilke spillere som har fått den tidligere. Takk til de som har stemt og sørget for jeg fikk denne prisen. Det er en bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig, sa en stolt Moa til TV2.

Årets keeper: Espen Bugge Pettersen (Molde)

Årets forsvarsspiller: Even Hovland (Sogndal)

Årets midtbanespiller: Michael Barrantes Rojas (Aalesund)

Årets angrepsspiller: Nikola Djurdic (Haugesund)

Årets trener: Ole Gunnar Solskjær (Molde)

Årets Kniksen: Mohammed Abdellaoue (Hannover)

Kniksens hederspris: Sigurd Rushfeldt (Tromsø)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.