RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er ligaens nyeste medlem

Fra og med neste sesong vil den engelske fotball-ligaen få et nytt medlem. Her får du møte klubben som kanskje blir din neste favoritt?

Selv før siste runde i Conference-ligaen er Chester City FC seriemestere i Conference. Når 41 av 42 kamper er spilt har laget 92 poeng, og ligger fire poeng foran Hereford. Dette er klubbens første mesterskap siden 1927.

Klubbens store stjerne er Daryl Clare som på kun 30 kamper har banket inn 29 mål i serien. I tillegg har spissen Darryn Stamp laget 20 mål på 36 kamper. Clare har tidligere vært toppscorer for Boston UTD, men kommer opprinnelig fra Jersey.

Chester har ikke mange spillere som opprinnelig kommer fra store klubbern, men midtbanespilleren Michael Twiss var en gang lærling hos Manchester United (fikk to kamper) og har spilt for Sheffield United. En annen midtbanespiller, Andy Harris, kommer opprinnelig fra Liverpool - men fikk ingen kamper for klubben.

Historierik klubb

Chester City ble startet i 1885 og etablerte seg tidlig på 1930-tallet i tredje divisjon nord. Etter den andre verdenskrig har laget hatt enkelte cuptriumfer, men har aldri klart å etablere seg høyere enn 3.divisjon. I 1999 rykket laget ned i Conference, det vil si utenfor ligasystemet i England. I 2003 spilte laget finale for opprykk til 3.divisjon, men tapte på straffer.

Chesters kanskje mest berømte spiller gjennom tidene er Liverpool-legenden Ian Rush.

Chester ligger i Chesire, ikke langt fra Manchester og Liverpool.

Her kan du lese mer om klubben

Nettavisens side om Chester

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere