RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Liverpools største problem

Sist oppdatert:
Det er ikke eierne eller rotasjonspolitikken, men skaden til denne karen.

Så mye betyr nemlig Daniel Agger for Liverpool. Det mener i alle fall formann Pål Christian Møller i Liverpools skandinaviske supporterklubb, som mandag uttalte i Nettavisen at manager Rafael Benitez neppe får sparken nå.

- Mange skylder på eierne (for den sportslige krisen), men jeg merker at det kommer flere synspunkter fra fansen nå. Manageren må uansett ta ansvaret for det som skjer på banen, sier Møller om den kriserammede merseysideklubben.

Og legger til:

- Jeg tror det viktigste er skaden til Daniel Agger. Liverpool har aldri hatt en så bra start på en sesong, defensivt sett. Helt til Agger ble skadet.

Starter mange angrep
Den 23 år gamle dansken fikk bare med seg fem seriekamper før han ble skadet. På disse fem kampene vant Liverpool fire og delte poengene i den femte, med en total målforskjell på 11-2.

Med sin stoiske ro og evne til å distribuere ballen til medspillere etter en duell, bidrar han til at Liverpool får færre angrep mot seg og heller kan starte egne angrep. Den egenskapen skal ikke undervurderes.

Manager Rafael Benitez er under hardt press for tiden, et press som økte dramatisk da Liverpool tapte 1-2 for Barnsley, et lag som ligger på 14. plass i nest øverste divisjon.

Tirsdag forsvarer Fernando Torres sin spanske landsmann.

- Vi har en manager med en filosofi som folk kjente før han kom og en som har gitt suksess. Det er veldig opportunistisk å klandre rotasjonspolitikken for alt som går galt. Den er ikke et problem for oss, sier Torres ifølge Reuters.

Han poengterer at Liverpool har vunnet både Mesterligaen og FA-cupen ved å rotere på laget.

Føler seg trygg
Selv føler Benitez seg trygg på at han får fortsette i jobben som manager for den 116 år gamle klubben.

- Jeg har stor tro på at jeg vil bli her i lang tid, for min dedikasjon til klubben er 100 prosent og jeg er sikker på at vi kan forbedre oss. Jeg tror også at klubben er 100 prosent dedikert til meg, sier Benitez til klubbens nettside.

47-åringen har to år igjen av kontrakten med Liverpool, men havnet som kjent på kant med eierne tidligere denne sesongen. Resultatene i Premier League - hvor det kun er blitt tre seirer på de 11 siste kampene - er heller ikke godt nok for en klubb med 18 ligatitler.

- Jeg er sikker på at jeg kan vinne flere titler for denne klubben fordi jeg har en klar idé om hva som må gjøres i framtiden, argumenterer Benitez.

Liverpool møter Inter på Anfield tirsdag kveld. Nettavisen følger Mesterligaen direkte her.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere