*Nettavisen* Sport.

Her er Lyns ønskeliste

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Nå skal Lyn hente inn nye spillere.

04.08.09 08:08

LYN – BRANN 2-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Lyn har solgt tre spillere så langt i sommer: keeper Johan Dahlin (Malmö), midtbanespillere Theodor Elmar Bjarnason (IFK Göteborg) og søndag midtstopper Indridi Sigurdsson (Viking). Også lånespillerne spiss Lucas Pratto og keeper Kenny Stamatopoulos har forlatt klubben. I tillegg er Christian Brink solgt og Petter Furuseth leid ut.

Guastavino er også på vei bort, helst snart, og trolig til Rosenborg, eller kanskje til Brann?

Dermed må Lyn faktisk hente inn spillere for å sikre at de har nok spillere til å kunne konkurrere i Tippeligaen og med andrelaget i 2. divisjon.

- Det er ingen tvil om at vi må ha inn tre-fire spillere. Jeg skulle gjerne engasjert dem allerede i forrige uke, men vi har holdt igjen av respekt for omgivelsene og i påvente av at feriepengesaken ble løst, forteller sportssjef Rolf Magne Walstad til Nettavisen.

Nesten klare
Lyn skal ha inn en sentral midtbanespiller, en spiss, en forsvarer og en keeper. Keeperen er allerede nesten klar – amerikanske Tyrel Lacey (23) har trent med Lyn i to uker, og var også med på spillermøtet før Brann-kampen.

- Vi har kartlagt spillere lenge og har flere på trappene. Disse har vi allerede muntlige avtaler med og de er klare til å signere. Det skjer nok noe i løpet av uka, sier Walstad.

Lyn har fått inn midler som følge av salgene av Dahlin, Bjarnason og Sigurdsson, og har også redusert lønnsnivået betydelig etter avgangene i sommer. Klubben hadde budsjettert med ti millioner i spillersalg før sesongen – også avgjørende for å sikre videre drift – men sportssjefen vil ikke si noe om man er i nærheten av å nå det budsjettmålet.

Snittalder 21,5 år!
Med en snittalder på kun 21,5 år imponerte Lyns unge spillere mot rutinerte Brann mandag. Pågangsmotet under nytrener Gunnar Halle – hovedtrener inntil videre – var stort, og den friske starten betalte seg da Davy Angan (21) fra Elfenbenskysten satte inn 1-0 etter å ha tatt ballen fra Sigurdsson i Brann-forsvaret, vunnet løpsduellen og scoret med en kontant avslutning.

Angan hadde en ny supersjanse like etter, men i stedet utlignet Erik Huseklepp med et frispark i keeperhjørnet som Lyns 18-årige Arnar Darri Petursson strengt tatt burde tatt i sin debut på A-laget. I hvert fall burde den unge keeperen ha plassert seg i riktig hjørne.

Huseklepp kunne også ført Brann i ledelsen da han alene foran mål avsluttet utenfor, men kampen var jevn og uavgjort til pause var fortjent – og overraskende.

Andre omgang startet med en knallsjanse for Paul Obiefule, som etter en hodeduell fikk i vei et kanonskudd som Håkon Opdal reddet på ytterst kompetent vis. Fem minutter senere kunne Brann-keeperen ikke hindre at Obiefule fikk sitt mål, etter samspill med Angan.

Selvmål
Uheldige Magne Simonsen satte ballen i eget nett etter et bra raid og innlegg av Huseklepp på høyresiden. Dermed 2-2, og selv om Brann hadde et par sjanser ved Vaagan Moen og Einarsson mot slutten, var poenget fortjent for Lyns unggutter.

- Vi skal ha en ungdomsprofil framover. Vi må ned på et mer edruelig nivå, og da skal vi ha noen etablerte spillere med gode lønninger – men mindre enn i dag – og mange sultne unggutter, sier sportssjef Rolf Magne Walstad.

Lyn ligger fremdeles suverent sist på tabellen etter poenget mot Brann. Med 13 poeng er det 7 poeng opp til Strømsgodset, Bodø/Glimt og Lillestrøm på 20 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.