Gå til sidens hovedinnhold

Her er Manchester United på andreplass

United går mot sitt tredje strake ligagull, men topper ikke denne listen.

Real Madrid er nemlig fortsatt den klubben i verden med størst inntekter, for fjerde år på rad. Manchester United må nøye seg med en andreplass.

Hele sju engelske klubber er inne blant de 20 øverste på Deloittes pengeliste, som baserer seg på informasjon fra sesongen 2007/08.

Chelsea, Arsenal og Liverpool er på henholdsvis femte-, sjette- og sjuendeplass. Den engelske dominansen ville vært enda større om pundet hadde holdt seg på samme nivå som det var i juni 2007.

- Hvis pundet ikke hadde falt i verdi, ville det vært ni og ikke sju engelske klubber i topp 20 og Manchester United ville ha toppet listen foran Real Madrid, sier Dan Jones, partner i Deloittes Sports Business Group, til BBC.

Manchester United toppet denne listen i åtte år før Real Madrid overtok. Den spanske storklubben budsjetterer med en omsetning på 400 millioner euro i 2008/09 og vil dermed bli vanskelig å overgå også på den neste listen fra Deloitte.

Det er verdt å merke seg at omsetningen til Chelsea og Arsenal ligger vesentlig høyere enn Liverpool, samt at tyske Bayern München ikke bare slår de to londonklubbene, men også omsetter for et betydelig større beløp enn de to rikeste italienske klubbene, AC Milan og Inter.

- Selv om Bayern ikke deltok i Champions League, økte omsetningen gjennom at klubben overtok 100 prosent eierskap i hjemmebanen, Allianz Arena, sier direktør Alan Switzer i Sports Business Group til BBC.

De øvrige engelske lagene inne blant de 20 beste, er Tottenham Hotspur (14t), Newcastle United (17) og Manchester City (20). Alle lagene på listen er fra Europa.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus