*Nettavisen* Sport.

Her er marerittrekken Høgmo må bryte

LENGE SIDEN: Per-Mathias Høgmo har ikke ledet et lag til seier på Ullevaal siden 2009. I tre strake sesonger ble det tap med Tromsø i bortemøtene med Vålerenga. Det samme ble det i cupfinalen mot Hødd i 2012. På tre forsøk har han heller ikke ledet Norge til seier i hovedstaden. Mandag får han en ny mulighet når Bulgaria kommer på besøk.

Har ikke vunnet på Ullevaal på fem og et halv år.

Per-Mathias Høgmo har foreløpig til gode å vinne en A-landskamp på norsk jord. Tre forsøk i Oslo, ett i Stavanger og ett i Molde har resultert i tre uavgjorte kamper og to tap.

Tirsdag får landslagssjefen en ny mulighet når Bulgaria kommer på besøk til Ullevaal Stadion. Høgmos resultater på landslagsarenaen de siste årene er imidlertid alt annet enn hyggelig lesing.

I løpet av sine tre siste år som Tromsø-trener ledet Høgmo laget til fire strake tap i hovedstaden - tre tap på rad mot Vålerenga, i tillegg til cupfinalenederlag mot Hødd i 2012.

Kvalikkampene mot Island og Italia endte henholdsvis med uavgjort og tap, mens privatkampen mot Russland i mai endte uavgjort 1-1.

Sist gang Høgmo kunne strekke armene over hodet og juble på Ullevaal var etter 4-2-seieren mot Vålerenga 6. april i 2009.

Klikk på bildet for å forstørre.

ET FORT: Vegard Forren håper landslaget kan gjøre Ullevaal til et sted motstanderne frykter å komme. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Vil gjøre Ullevaal til et fort
Forrige hjemmeseier for det norske landslaget var mot Kypros for over et år siden. Nå vil Høgmos unge landslag gi hjemmepublikummet på Ullevaal noe å juble for igjen.

- Den statistikken vet ikke jeg så mye om, men klart det er en stund siden sist vi vant hjemme. Vi ønsker å ha Ullevaal som vårt fort og som en bane det skal bli tøft å komme til. I visse kamper har vi vist det, sier midtstopper Vegard Forren til Nettavisen.

Molde-stopperen har troen på at den vonde trenden kan snu når Bulgaria kommer til Ullevaal mandag.

- Vi ønsker tre poeng på hjemmebane, uansett motstander, og det er en god mulighet til å starte noe bra på mandag. Det er så enkelt som at det skal være tøft å komme til Ullevaal og møte Norge.

Avgjørende kamp
Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred stemmer i. Hertha Berlin-proffen er klar over at kampene mot Bulgaria fort kan bli nøkkelen som åpner for en playoffplass.

- Å ta flest mulig poeng på hjemmebane er selvsagt veldig avgjørende i en kvalik. Hvis vi får til å gjøre en bra kamp mot Bulgaria nå, kan vi ta et steg i riktig retning.

Klokken 15.00 torsdag ettermiddag var det solgt i overkant av 17.000 billetter til kampen. Skjelbred håper flest mulig tar turen for å støtte laget.

- Jeg håper mange er interessert i å se på oss. Det er et nytt lag med en ny måte å spille fotball på. Det er tøft når det er fullt hus og trøkk, men vi er glad for dem som kommer, sier kapteinen.

Avspark på Ullevaal Stadion er klokken 20.45, og du kan følge kampen direkte i vårt livesystem.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.