*Nettavisen* Sport.

Her er modellen som har blitt fotballtrener

Foto: Facebook

Tihana Nemcic skal lede et herrelag i Kroatia.

02.10.12 08:50

Det er i Kroatia at den 24 år gamle modellen Tihana Nemcic nå har fått jobb som fotballtrener for et herrelag.

Laget spiller i kroatisk 5. divisjon og heter NK Viktorija Vojakovac. Nemcic har tidligere spilt fotball for Dinamo Zagrebs kvinnelag og Kroatias kvinnelandslag. 24-åringen har også bakgrunn som modell i hjemlandet og har blant annet vært finalist i konkurransen «Miss Sports» i Kroatia.

- Er kvalifisert
Nemcic presiserer at hun faktisk er kvalifisert til å gjøre jobben, og at dette ikke bare er et PR-stunt fra klubbens side.

- Om en mann og en kvinne er like kvalifisert for å gjøre en jobb, så er det ikke noe problem for en kvinne å lede et herrelag i fotball, sier hun til kroatiske medier ifølge Daily Mail.

Så langt har spillerne i klubben tatt den nye treneren på alvor, ifølge Nemcic selv. Nå jobber hun med å finne rett taktikk for laget.

- Jeg er hovedtrener for klubben, og har full frihet når det kommer til å legge opp taktikken for laget, sier 24-åringen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Fotballkjæreste
Nemcic skal ha blitt interessert i fotball gjennom en kjæreste, som også var fotballspiller.

- Jeg så på ham spille, og etter hvert begynte jeg å spille selv. Fotball er fortsatt en del av meg. Dette er en stor utfordring. Jeg har trent barnelag tidligere, men ikke seniorer.

Det at Nemcic er kvinne skaper heller ikke de helt store problemene i klubbens garderobe.

- Vi har en regel. Gutta går inn for å skifte, så kommer en av dem ut og gir beskjed når de er ferdig. Jeg ville aldri finne på å gå inn der mens de skifter, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.