*Nettavisen* Sport.

Her er Nettavisens drømmelag

Foto: Getty Images

Sjekk hvem som har gjort det best på spillerbørsen vår.

25.06.12 16:23

Nettavisen har etter hver EM-kamp rangert spillerne i en spillerbørs. Etter gruppespillet ble det satt sammen et drømmelag av dem som gjorde det best på børsen innledningsvis.

Når kvartfinalene nå er ferdigspilte, har det skjedd endringer på det stjernespekkede laget, som tar utgangspunkt i den populære 4-2-3-1-formasjonen. Portugals Fabio Coentrao erstattes med spanske Jordi Alba på venstrebacken, Xabi Alonso tar plassen til Steven Gerrard, og Mesu Özil skyver David Silva ut av drømmelaget.

Slik så laget ut etter gruppespillet: Her er Nettavisens drømmelag

Drømmelaget er tatt ut basert på vår egen spillerbørs. Alle spillerne som er på banen i mer enn 30 minutter i en kamp, får karakter på en skala fra 1 til 10.

Så langt er det Andrea Pirlo fra Italia og Mesut Özil fra Tyskland som har gjort det best. Begge har et snitt på 7,8 etter fire kamper.

Minimumskravet for å være aktuell for drømmelaget etter at kvartfinalene er ferdig, er at man har spilt minst 180 minutter. Dette kriteriet hjalp oss blant annet til å finne ut hvem som skal få spissplassen på drømmelaget så langt.

Fernando Torres har kun spilt 174 minutter, mens Andrej Sjevtsjenko så vidt ligger over med 191 minutter. Dermed falt valget på Zlatan Ibrahimovic, som har spilt 270 minutter, selv om alle tre har et snitt på 7,0.

Mario Gomez, Alan Dzagojev, Mario Mandzukic og Cristiano Ronaldo er toppscorere så langt med tre mål hver. Av disse er det kun Dzagojev som kvalifiserer seg til drømmelaget med et snitt på 7,7.

Her er hele EM-spillerbørsen .

Nettavisens XI (4-2-3-1):

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.