Trekningen av Nations League ble foretatt i Lausanne onsdag formiddag, og nå er det klart hvilke motstandere Norge skal bryne seg på i UEFAs nye turneringsformat.

- Drømmetrekning

Norge skal i gruppespillet møte Kypros, Bulgaria og Slovenia.

Landslagssjef Lagerbäck er rimelig fornøyd med nasjonene som ble trukket mot Norge.

- Ja, det føles helt ok, det er ikke så stor forskjell på lagene, og reisemessig er det kun litt avstand til Kypros. Men det føles helt ok, sier Lagerbäck til TV 2 etter trekningen.

- Er gruppeseier målet?

- Målet er selvsagt å vinne hver kamp, og da vinner vi også gruppa, det er ganske logisk. Hvis ikke hadde jeg holdt på med noe annet, sier han.

Fra eksperthold var optimismen en del større.

- Drømmetrekning! Kunne ikke håpet på så mye bedre enn dette, om vi kun skal tenke sportslig! Blir også kvitt et par sterke lag før en eventuell playoff i gruppe 4, skriver Jesper Mathisen på Twitter etter trekningen.

Nations League-gruppespillet går av stabelen i september, oktober og november 2018. Spilleplanen blir ifølge NFF klar allerede onsdag ettermiddag.

- Hvis Norge presterer på toppnivå, skal vi slå disse tre lagene. Brukbart fornøyd med dette, sier Brede Hangeland på TV 2 etter trekningen.

Positiv Hangeland

Den tidligere landslagskapteinen er krystallklar på at høstens gruppespill er en glimrende anledning til å gjenreise det norske herrelandslaget etter flere år med skuffende resultater.

- Nå har Lagerbäck et halvt års tid til å innprente hos de norske spillerne at de skal spille mot tre nasjoner det er fullt mulig å slå. Det blir jevne, viktige kamper, man kan rykke ned og man kan rykke opp. Og hvis du vinner gruppen din, har du altså en mulighet til være med å spille om EM-plass rett før EM. Hvis ikke det er motiverende, både for spillere, trenere og oss som skal formidle det, og alle som skal se på det, da forstår jeg ingenting, sier en ivrig Hangeland.

I den nylig ferdigspilte VM-kvaliken tok Norge 13 poeng. Norges motstandere i Nations League tok følgende: Kypros (10), Bulgaria (13) og Slovenia (15).

God historikk

Norge har ifølge NTB ikke tapt for Bulgaria siden 1987. Norge har vunnet alle sine ni kamper mot Kypros. Det er blitt kun ett tap for Slovenia. Det var i den første kampen med Per-Mathias Høgmo som landslagstrener.

- Vi fikk fire lag, det betyr at vi slipper å jakte treningsmotstandere, nå får vi seks toppkamper utover høsten. Det blir en spennende høst, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til TV 2.

Hvert lag i Nations League møter de andre lagene både hjemme og borte. Hvis Norge vinner sin gruppe, er de klar for playoff på våren 2020.

I mellomtiden spilles den vanlige EM-kvaliken i hele 2019, der den eneste forskjellen fra sist er at man ikke lenger kan få playoffplass hvis man havner på tredjeplass. Nå er det kun de to gruppevinnerne fra hver gruppe som går til EM.

Her er trekningen av League C:

Gruppe 1:
Israel, Albania, Skottland

Gruppe 2:
Estland, Finland, Hellas, Ungarn

Gruppe 3:
Kypros, Bulgaria, Norge, Slovenia

Gruppe 4:
Litauen, Montenegro, Serbia, Romania

Hver gruppevinner kvalifiserer seg til playoff mot en annen gruppevinner våren 2020.

Er du fortsatt i tvil om hva i alle dager Nations League er for noe? Les denne detaljerte guiden.

Våre naboer skal også spille Nations League, og Danmark og Sveriges grupper i League B ble følgende:

Gruppe 2:
Russland, Sverige og Tyrkia.

Gruppe 4:
Wales, Irland og Danmark.

I League A og gruppe 2 ble Island trukket mot Sveits og Belgia.

Her er hele Nations League-trekningen:

Vi fulgte trekningen direkte her.